O zi de vară în luna martie

”Cuibul Artistilor”

Deseori se spune că oameni duc cu ei un total dezinteres pentru a se cultiva pentru a trăi în armonie cu viața culturală a comunității din care fac parte și cu toate acestea își găsesc totuși răgazul în a acorda credit teatrului pentru că acolo se întâmplă lucruri inedite.

Dacă ne referim la situații non-convenționale putem spune că am avut parte de o asemenea întâmplare sâmbătă 17 martie o dată ce un trio remarcabil a urcat pe scena Teatrului Municipal Bacovia din Bacău, aducând la Bacău,, O zi de Vară”. Cei trei tineri studenți fac parte din proiectul interesat și alcătuit în București care se intitulează,, Cuibul Artiștilor”.

Aceștia și-au propus după discuțiile purtate cu organizatorul evenimentului, Andrada Ioniță, să le arate băcăuanilor că arta se poate face chiar și cu un decor minimalist când vine vorba de un scenariu general valabil și atât de actual. Piesa pusă în scenă, o amplă comedie care aduce în discuție natura umană cât și tipizarea gândirii femeii cât și a bărbatului aflați în fața alegerilor de orice fel. Spectatorii băcăuani a fost prezenți în număr mare la debutul artiștilor pe scena Teatrului Municipal Bacovia și au primit cu bucurie invitația la teatru. Intrarea a fost liberă, cei prezenți găsindu-și numele pe baza rezervărilor făcute on-line iar la finalul piesei aceștia fiind îndemnați să doneze.

Piesa a început în jurul orei 19:00 și a durat o oră și jumătate, lăsându-i pe spectatori să savureze scenariu scris de Slawomir Mrozek și pus în scenă de cei trei tineri simpatici: Serin Jeema, Vlad Basarabescu și Victor Țăpeanu.

Reporter: Ioana BOUR
Foto: Ioana BOUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “O zi de vară în luna martie”

  1. […] Aceștia și-au propus după discuțiile purtate cu organizatorul evenimentului… CONTINUARE […]

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web