La Mulți Ani, dragi copii !

1 iunie, Ziua Internationala a Copilului, este sarbatoarea tuturor copiilor, iar cu aceasta ocazie gandurile noastre se indreapta catre toti micutii planetei, catre puritate si inocenta. De 58 de ani, Ziua Internationala a Copilului este sarbatorita pe intreg mapamondul.

Potrivit uneia dintre teorii, aceasta sarbatoare a pornit de la un eveniment patronat de consulul chinez de la San Francisco, care a strans de 1 Iunie un numar mare de copii orfani chinezi, pentru a sarbatori Festivalul Dragonului, eveniment petrecut in anul 1925, deasemeni pe 1 Iunie, cand a si fost mentionata prima data Ziua Copilului in cadrul Conferintei de la Geneva. 54 de reprezentanti din tot atatea tari au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului in luna august a anului 1925.

Ziua Copilului in lume
Aproximativ 30 de state au preluat data de 1 iunie de la China si SUA, dar multe altele au rezervat o data proprie in calendar.

– Brazilia sarbatoreste in data de 12 octombrie.

– Cuba sarbatoreste in a treia duminica din luna iulie.

–  India sarbatoreste Ziua Copilului in data de 14 noiembrie.

–  Japonia sarbatoreste in data de 5 mai.

–  Mexic sarbatoreste in data de 30 aprilie.

–  Turcia sarbatoreste in data de 23 aprilie.

Ungaria sarbatoreste in ultima duminica al lunii mai.

Sursa: www.a1.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web