Formula unei cesti perfecte de ceai cu lapte, calculata de cercetatori britanici

Specialiştii au determinat raportul optim dintre componente şi temperatura la care trebuie băut ceaiul, realizând o serie de experimente pe voluntari. În total, în timpul cercetării au fost consumate 285 de ceşti de ceai, în 180 de ore.

Potrivit cercetătorilor britanici, pentru a face un ceai cu lapte perfect este necesar să torni peste un pliculeţ de ceai 200 de mililitri de apă la temperatura de 100 grade Celsius. Băutura trebuie lăsată să se infuzeze timp de două minute, după care se toarnă 10 mililitri de lapte. Peste alte şase minute, ceaiul ajunge la temperatura ideală pentru consum de 60 de grade.

Dacă persoana nu poate, dintr-un anumit motiv, să bea ceaiul chiar în acest moment, ea mai are la dispoziţie 17 minute şi 37 de secunde, în care temperatura se menţine la cele peste 45 de grade acceptabile.

Pe lângă faptul că au găsit formula ideală a ceaiului cu lapte, oamenii de ştiinţă britanici au explicat şi de ce este necesar să fie adăugat lapte la ceai: acţiunea laptelui atenuează amăreala naturala a ceaiului şi face băutura mai moale. Din păcate, ei nu au explicat de ce în experimentele lor au găsit de cuviinţă să folosească pliculeţe de ceai şi nu ceai de frunze sau granulat.

Sursa: www.agerpres.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web