Cat si cum ne protejeaza magneziul din legume

Magneziul din alimentatia zilnică poate reduce riscul de accidente vasculare cerebrale ischemice, arata studiul realizat de un grup de experţi de la Institutul Karolinska din Suedia, nefiind vorba de suplimente alimentare, ci doar de alimente bogate în acest element, precum legumele cu frunze verzi, nucile, leguminoasele.
Grupul de cercetători suedezi a analizat datele privind starea de sănătate a circa 250.000 de persoane din SUA, Europa şi Asia, constatând o incidenţă scăzută de accidente vasculare cerebrale la persoanele care au consumat alimente bogate în magneziu.

Oamenii de ştiinţă au calculat că 100 de miligrame de magneziu suplimentar pe zi pot reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic cu 9%. Nevoia zilnică de magneziu pentru bărbaţi este estimată la 400 miligrame, iar în cazul femeilor la 300 de miligrame.

 

Sursa: www.agerpres.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web