22 Martie – Ziua Mondiala a Apei

În fiecare an la 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei (World Water Day). Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a anunţat perioada 2005-2015 drept Deceniu Internaţional „Apa pentru viaţă” în scopul ridicării nivelului cunoştinţelor, fapt ce va condiţiona acţiuni reale. Scopurile Deceniului Internaţional constau în sporirea nivelului de informare referitor la problemele acvatice la toate nivelurile şi crearea condiţiilor favorabile pentru organizaţii şi persoane cointeresate, în realizarea programelor şi proiectelor tangenţiale apelor, pentru asigurarea atingerii scopurilor stipulate la nivel mondial din punct de vedere a problemelor acvatice.

Cu aceasta ocazie sunt programate o serie de actiuni destinate informarii si educarii publicului in general, a tinerilor in special, cu privire la problemele apei. Scopul primar al organizatorilor este de a atrage atentia asupra impactului rapid al cresterii populatiei urbane si industrializarii ceea ce duce in nenumarate randuri la probleme legate de managementul resurselor de apa urbana.
Pretuiti apa in fiecare zi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web