Ce stie Facebook despre tine?

Obisnuiesti sa stai pe net, sa intri pe Facebook ca sa tii legatura cu prietenii tai? Te-ai gandit insa ce “urme” lasi pe internet? Parole sau chiar data nasterii, toate pot fi aflate doar dintr-un click fara ca tu sa-ti dai seama. Incont.Iata o lista cu cele mai periculoase aplicatii si te ajuta sa te feresti de ele.

De exemplu, aplicatia care va promite sa va redea vechea tema de Facebook. La accesare, se deschide o pagina care anunta un test de calculare a IQ-ului, la fel de tentant, dar care iti cere introducerea mai multor date, inclusiv trimiterea unui cod prin SMS. La sfarsit, nu vei avea nici vechea tema de Facebook si nici nu vei sti IQ-ul,dar vei putea calcula banii si timpul pierdut, spun specialistii BitDefender.

Celebra aplicatie care pretinde ca iti dezvaluie “admiratorii secreti” este deasemeni o capcana. Instaland-o vei fi redirectionat catre pagini infectate si care permit atacatorilor virtuali sa posteze mesaje nedorite pe pagina personala.

Atentie! Nicio aplicatie nu iti poate calcula numarul de vizitatori care ti-au accesat profilul, fiind imposibil de realizat datorita restrictiilor actuale ale platformei Facebook.

Specialistii spun ca nu trebuie sa-ti accezi conturile de e-banking si sa nu faci cumparaturi online de la calculatoare publice cu acces la internet sau in timp ce esti conectat la o retea publica. Datele confidentiale pot fi interceptate de alti utilizatori, cu excepția cazului cand conexiunea e criptata.

De asemenea, fii atent cate informatii faci publice pe retelele sociale. Cel mai indicat este sa nu postezi mesaje de tipul “Nu sunt acasa” sau “Plec in vacanta”, asta pentru a nu te trezi cu surprize la intoarcere.

Sursa: www.incont.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web