Super Luna, fenomen riscant pentru Pamant

Sâmbătă va fi o zi deosebită. Vom putea vedea o lună plină cum n-am mai văzut de 19 ani. Satelitul natural al Pământului se va apropia spectaculos de Terra. Unii oameni de ştiinţă o numesc “Super Luna” şi consideră că aceasta influenţează dispoziţia şi somnul oamenilor.  Specialiştii numesc apropierea Lunii de Terra perigeu lunar.  Astrul se va afla la cea mai mica distanţă faţă de Pământ din ultimii 19 ani. La aproape 360.000 de kilometri. În mod normal, distanţa medie la care se află luna faţă de Terra, este de 384.000 de kilometri.

Fenomenul va putea fi observat cel mai bine în România sâmbătă seară la ora 20:10.

Un fenomen extrem de rar şi riscant. Aşa-l văd majoritatea cercetătorilor străini. Iar timpul a dovedit-o. În ianuarie, 2005, cu două săptămâni înainte ca Luna să fie la cea mai mică distanţă faţă de Pământ, în Indonezia s-a produs un tsunami care a omorât sute de mii de oameni. Şi în 1974, de Crăciun, un ciclon a devastat o bună parte din continentul australian, tot pe Lună plină.

Sursa: www.antena3.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web