Sa inchid ochii si sa mi-i deschida fericirea

Sa inchid ochii si sa mi-i deschida fericirea

Cine esti, cand nu ai nici un fel de orizont?

Ce gandesti cand din acele mii de ganduri ce le traiesti teroarea clipa de clipa,nici macar unul nu-l gasesti ca fiind bun?Cine esti cand bucati din tine se rup odata cu indepartarea acelor pasi,acum straini?Ce devii cand teama iti construieste prezentul?

Cuvinte scrise cu lacrimi si atatea pierderi…

Drumul mi-a fost ucis de o irealitate traita de mai bine de 2 ani.Vreau sa ies in fata tuturor si sa ma afirm,vreau sa ma ascund si sa joc rolul meschin,din masca aceea atat de veche..

            Vreau sa urc ceruri si sa afund masti,vreau sa cred iubire si sa ucid pamanturi goale,vreau sa ucid si sa ma renasc,vreau sa te am si apoi sa te fac scrum,sa te respir placere.Vreau sa inalt viata si sa afund moarte,sa rad lumina si sa implinesc bucurii.Vreau sa visez,sa zdrobesc ultima ta clipa e liniste si satisfactie.Caci nonsalanta ta este rana mea.Rece…atat de rece a devenit totul…Rece si meschin..multe gropi in care am cazut si prea putine aripi ce m-au ridicat.Vreau sa merg si sa nu imi fie frica de cine mi-e in spate,sa inchid ochii acum,si sa mi-i deschida fericirea!

Vreau sa macin toti anii in care am fost slaba,vreau sa calc in picioare tot ce am fost in tecut,sa-mi urlu si bucuria si durerea,sa-mi pictez si vantul si soarele ce-l am,sa-mi cant necunoasterea…sa-mi flutur sufletul pe cel mai inalt munte,sa nu mi-l stie si sa nu mi-l afle nimeni,sa culeg oaze de lumina si sa pierd ani de intuneric,sa ma prind de mana ingerilor si sa raman zambetul cerului in zilele cu soare.Doar el imi poate privi si intelege singuratatea ce o legan acum in parcul amintirilor mele…

Inainte de asfintit vreau sa scriu o scrisoare,sa o las sa zboare,sa o rup,sa mi-o pun in par,sa o citesc sa o privesc,sa o ingrop si sa rodeasca spini si sa raneasca pe cel ce o atinge.Sangele sa curga,sa se faca rau(apa)sa se innece in ocean,sa fie negru,sa fie gri,sa fie cald,sa fie gheata,sa fie rau sau bine…sa fie…sau sa traiasca?Caci iata marea si cumplita prapastie a diferentei atat de inalte a sensului celor 2 vechi cuvinte.

Sunt,dar oare traiesc ce sunt?Eu am fost si am trait pentru zambetul celuilalt.Poate ipocrit sau inexistent.Si in scrisoarea mea,vreau sa scrie asa:

Ma voi naste ieri in apus de mare,si voi colinda strazi si rasarituri in amurgul pianului alb al mirelui ce ma priveste doar prin visul de dinaintea somnului…dorinta…

Visasem multe strangeri de maini,si iubeam imbratisari si caldura si daruire,si inexistenta..a notiunii timpului…mireasa sfantului altar,si sarutul de dupa,las in urma multe urme de venin,si gust amar al verdelui ram ce m-a mangaiat pe talpi in cei cativa ani ai copilariei,vesnic vii.

Tipete de un nou sfarsit,dar un nou inceput,caci nu-i asa…viata este lacasul deschis pentru toti si se inchide la apusul lumii.

Voi vedea ce vezi tu,doar cand vom fi una si aceeasi persoana prin privire;voi fi ce esti tu,cand ne vom privi in cioburile din spatele oglinzii sparte diferit..si vom suferi la fel.Vom trai durerea prin aceleasi lacrimi,si ne vom imbratisa la fel.

Voi fi in spatele zborului unui soim,voi zambi si iti voi arunca fericirea pe umerii tai lati si fara putere;voi cobori si te voi iubi asa cum stiu eu mai bine..in vis.

Am fost…astazi voi fi cheia ce va inchide usa anilor cei mai frumosi dar pe care i-am pierdut,desigur cu voia si necunostinta mea.

Imi voi razvrati sufletul sa imi deschida o noua pagina.Sa o aflu si sa o gasesc ca pe o oportunitate.Sa o valorific si sa o pretuiesc,caci fiecare fiinta insuflata de Dumnezeu este un dar si asa va ramane pana in ultima clipa traita aici.Voi fi absenta de la durere si deprimare si resemnare.Voi fi prezenta doar atunci cand va trebui sa zambesc si sa daruiesc frumusetea si lumina ce o port in suflet celui ce ma valorifica ca om si mai apoi ca femeie.

                                                                                                                                                                                              Florina F.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web