FESTIVALUL NAŢIONAL DE MUZICĂ UŞOARĂ PENTRU COPII – “AŞCHIUŢĂ”

aschiutaPalatul Copiilor Bacău, în parteneriat cu Asociaţia AŞCHIUŢĂ Bacău, organizează vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 11:00, în Sala Mare a Teatrului Municipal “Bacovia”, cea de-a X-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii ”AŞCHIUŢĂ”. În aceeaşi zi, de la ora 17.30, va avea loc, tot pe scena Teatrului Municipal “Bacovia”, Gala Laureaţilor ”AŞCHIUŢĂ”.
Evenimentul este finanţat de Primăria şi Consiliul Local Bacău şi sprijinit de importanţi sponsori (www.festivalulaschiuta.blogspot.ro).
Vor concura pentru trofeu copii din învăţământul preşcolar şi primar din ţară, care au trecut de etapa de preselecţie, evaluare preliminară efectuată de către o comisie alcătuită din interpreţi de muzică uşoară şi profesori de muzică din Bacău. La ediţia de anul acesta s-au înscris la preselecţie aproximativ 100 de copii din învăţământul preşcolar şi primar din Bacău şi din ţară.
În urma audierii materialelor trimise de către concurenţi, au rămas pentru etapa finală din cadrul Festivalului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii ”AŞCHIUŢĂ”, un număr de 57 de elevi şi preşcolari.

Concurenţi vor intra în competiţie pe următoarele categorii de vârstă:
o 4 – 6 ani ( 7 ani neîmpliniţi la data concursului)
o 7 – 8 ani ( 9 ani neîmpliniţi la data concursului)
o 9 – 10 ani (11 ani neîmpliniţi la data concursului)

La fiecare categorie de vârstă se vor acorda premiul I, II, III, menţiunea I – II – III şi Trofeul ”AŞCHIUŢĂ”. Marele Trofeu „AŞCHIUŢĂ” va fi atribuit intrerpretului care va obţine nota maximă, indiferent de categoria de vârstă participantă.
Câştigătorii vor primi plachete, diplome şi premii în bani, în cuantumul stabilit de Ministerul Educaţiei. Participanţii la festival vor beneficia, de asemenea, de premii speciale, oferite de organizatori, parteneri şi sponsori.

Componenţa juriului ediţiei 2016 a festivalului este următoarea:
Preşedintele Juriului – prof. univ. dr. Dumitru Lupu, compozitor
– Antonela Leahu – profesor de muzică,
dir. adj. al Colegiului Naţional de Arte “George Apostu” Bacău
– Mia Ojog – profesor de muzică, solistă de muzică uşoară
– Marinela Paraschiv – Gora – profesor de muzică
– Vali Pascalnii – director VP Entertainment Group Bucureşti
Secretar juriu – prof. Brânduşa Paraschiv

Prezentarea festivalului-concurs va fi realizată de binecunoscutul actor Ovidiu Cuncea.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web