“O șansă pentru un viitor mai bun”

img_0526Crucea Roșie Bacău a ajutat la începutul anului școlar 2016-2017 un număr de 30 de elevi lipsiți de posibilități financiare din municipiul Bacău în cadrul proiectului “O șansă pentru un viitor mai bun”. Inceputul anului scolar devine pentru multe familii un motiv de deznadejde deoarece nu le pot furniza copiilor cele necesare acestui moment important. De aceea, cu sprijinul partenerului Primăria Bacău,  Crucea Rosie a oferit sprijin familiilor nevoiase, care au fost identificate în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Bacău.

Copiii au primit ghiozdane, rechizite (caiete de mai multe tipuri, blocuri de desen, penare, creioane, carioci, stilouri, lipici, etc), pachete alimentare și produse de igiena personală și de curățenie, în valoare de 300 de lei.

Conform studiilor în domeniu, abandonul şcolar este în creştere în ultimii ani, în România, astfel încât țara noastră a ajuns să ocupe unul dintre locurile fruntașe in topul european al abandonului scolar. Doi din zece copii renunta in fiecare an la cursuri, forțați în special de sărăcie.

Proiectul este finanțat de Primăria Bacău și Crucea Roșie Bacău și vizează îmbunătățirea calității vieții și prevenirea abandonului școlar pentru 30 de copii lipsiți de posibilități materiale, proveniți din familii nevoiașe, aflate la limita subzistenței. În urma anchetelor sociale efectuate, s-a dovedit faptul că susținerea oferită în anii trecuți de Crucea Roșie Bacău a fost utilă pentru continuarea studiilor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web