Elevii băcăuani vor primi carduri de călătorie pentru transportul in comun

EX3Primăria Bacău şi SC Transport Public SĂ au pregătit o surpriză plăcută elevilor băcăuani, pentru anul şcolar ce stă să înceapă. Astfel, în premieră, şcolarii din învăţământul obligatoriu şi liceal acreditat vor circula gratis cu autobuzele pe raza municipiului Bacău, în baza abonamentelor valabile pe cele două trasee alese.

Până acum, transportul în comun pentru elevi se făcea la jumătate de preţ, dar prin suportul comun oferit de operatorul de transport şi autorităţile locale, începând cu acest an şcolar deplasarea cu autobuzul devine absolut gratuită. Măsură a făcut obiectul unui proiect de hotărâre care a fost aprobat în unanimitate de toţi consilierii prezenţi în cadrul şedinţei Consiliului Local de miercuri, 31 august 2016.

Conform Regulamentului de acordare a facilitaţilor la transportul urban, aprobat in data de 31.08.2016, elevii trebuie să facă dovada necesităţii utilizării mijloacelor de transport în comun spre/şi de la şcoală. Aceştia vor primi carduri personalizate şi netransmisibile, valabile pe două trasee la alegere.
Cardurile vor fi distribuite de unităţile de învăţământ.

În prima lună a anului şcolar, până la emiterea cardurilor, fiecare unitate de învăţământ din municipiul Bacău va primi un număr de abonamente cu valabilitate de 30 de zile, în baza unor liste întocmite de şcoli , şi pe baza cererii elevilor. Cardurile (abonamentele) vor fi prezentate, în autobuz, alături de carneţele de elevi vizate de şcolile unde învaţă.
Cardurile se vor imprima în intervalul 20 septembrie -10 octombrie. Costul emiterii acestora vă fi suportat de societatea de transport.

Sursa: www.transportpublicbc.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web