“Școala altfel” alături de Crucea Roșie Bacău

DSCF4553În perioada 18-22 aprilie 2016, în săptămâna “Școala altfel”, echipa Crucii Roșii Bacău a fost, ca în fiecare an, alături de cadrele didactice și de elevii din județul Bacău.

Iată câteva dintre acțiunile desfășurate în această perioadă, începând cu demonstrațiile de prim ajutor în fața elevilor de la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Luizi Călugăra, precum și la COLEGIUL NATIONAL PEDAGOGIC „STEFAN CEL MARE” din Bacău. Tot în aceste zile, sediul Crucii Roșii Bacău va fost vizitat de către elevii din clasa a III-a de la Scoala Ion Creangă. Micuții au participat la o serie de demonstrații privind acordarea primului ajutor, conștientizând astfel importanța dobândirii acestor cunoștinte. Totodată, au aflat care sunt dotările unei ambulanțe și cum trebuie procedat în caz de urgență.

Voluntarii au efectuat o instruire de Drept Internațional Umanitar pe tema migrației, un fenomen foarte actual, la Colegiul Național Gheorghe Vrănceanu din Bacău. În data de 20 aprilie, au fost primiți la Sediul Crucii Roșii Bacău și elevii de la Palatul Copiilor, care au aflat cu această ocazie câteva coordonate despre istoricul Crucii Roșii Române, precum și cele mai importante activități ale organizației nostre.

În perioada următoare vor continua aceste acțiuni în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și cu unitățile de învățământ din județul Bacău, până la încheierea anului școlar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web