O zi ALTFEL cu Palatul Copiilor Bacău

O zi ALTFELElevii și profesorii Palatului Copiilor Bacău fac o propunere inedită locuitorilor Bacăului, pe care îi invită să li se alăture, indiferent de vârstă și de preocupări, să petreacă împreună o zi ALTFEL, în centrul orașului, joi, 21 aprilie 2016. Este o invitație la joc, joacă, bucurie, sport, creativitate sau la simplă contemplare a naturii ori la câteva clipe de meditație asupra Vieții, Omului și Planetei Pământ.

Evenimentul “O zi ALTFEL, cu Palatul Copiilor Bacău, în aer liber” se încadrează în programul proiectului educațional ”Săptămâna «Școala Altfel»” și este structurat pe mai multe secțiuni ce se vor derula simultan în Piața Tricolorului din Bacău, în intervalul orar 10.00 – 13.00.

În centrul întâlnirii va fi Concursul ”PET CAP – Creativitate de Luna Pădurii”, activitate ce face parte din cea de-a doua ediție a proiectului “Să regăsim frumusețea pădurii și a spațiilor verzi”, organizat de Palatul Copiilor Bacău, în colaborare cu Asociaţia ”Vernal” și Direcția Silvică Bacău.

”Sunt invitați preșcolari și elevi din toate unitățile de învățământ pre-universitar din județul Bacău. Mizăm pe participarea a cel puțin 30 de unități școlare, ce vor înscrie echipaje formate din câte cinci elevi, care vor realiza mozaicuri din capace PET având ca tema ”Luna Padurii”. Activitatea se vrea a fi un semnal de alarmă privitor la problema consumului tot mai mare de lichide ambalate în recipiente tip PET și a nivelului scăzut de reciclare a acestor deșeuri, a declarat prof.dr. Nela Dumea, coordonatoare a Cercului de Protecția mediului de la Palatul Copiilor Bacău și inițiatoarea proiectului ”Să regăsim frumusețea pădurii și a spațiilor verzi”.

În paralel cu concursul în care elevi și preșcolari din Bacău vor ”desena” pe asfalt, din capace reciclate, după propria imaginație, în Piațeta Tricolorului din Bacău vor mai avea loc jocuri interactive și momente creative, demonstrații sportive, inedite lecții deschise, reprezentative pentru spiritul și atmosfera institituției de învățământ non – formal din Bacău. Elevii și profesorii de la Palat vă vor ține atenția în priză cu momente muzicale, demonstrații de judo, întreceri pe biciclete, sesiuni de desene pe asfalt, face painting, teatru, sesiuni foto s.a.m.d. organizate de diferite cercuri ale Palatului Copiilor Bacău.

Unul dintre punctele de atracție din programul evenimentului ”O zi ALTFEL cu Palatul Copiilor, în aer liber” va fi pictarea unui ou pascal uriaș, de doi metri înălțime, cu un diametru de 1,65 m. La acest inedit atelier de pictură vor participa elevi de la Palatul Copiilor Bacău, de la Cercurile de pictură coordonate de prof.dr. Adriana Busuioc, director al Palatului Copiilor Bacău, prof.dr. Dorel Făcăoaru, prof. dr. Cristian Bandi (FOTO) și tineri artiști de la Colegiul Național de Artă ”George Apostu”, coordonați de prof. Katy Andrieș.

De la ora 12.00, Palatul Copiilor Bacău se va alătura, în calitate de partener, evenimentului organizat de Asociația ”Betania”: Marșul Autismului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web