“LĂSAȚI COPIII SĂ VINĂ LA MINE”

2

Asa spunea Isus. Fără a lua în deșert cuvântul Domnului,  am folosit aceleași cuvinte către diriginții și profesorii de școlile generale din județul  Neamț: “Lasați copiii să vină la Bacău”,  pentru că aici sunt oportunități mult mai mari decât în Neamț, atât de învățare (Colegiul Karpen), relaxare (mall-ul) , angajare (multe firme) și continuare a studiilor – există universități mari în Bacău. Oferiți-le copiilor dvs șansa de a se dezvolta, iar apoi vor veni în comune și sate și vor pune în aplicare ceea ce au învățat: nu degeaba le-am povestit mergând în școlile lor că pot să-și deschidă propria afacere, propriul bussines.

Învățând meserii frumoase în domenii ca telecomunicațiile, calculatoare etc. vor deveni electroniști, it-iști, frizeri, ospătari, electricieni în construcții, contabili, make-up, electroniști auto etc.

CARAVANA KARPEN a mers  la elevii de la școala generală  MIHAI  EMINESCU din LESPEZI -GÂRLENI,  ȘCOALA GIMNAZIALĂ  IOAN  GRIGORE TEODORESCU  RUSENI – JUDEȚUL  NEAMȚ,  ȘCOALA  GIMNAZIALĂ BORLEȘTI NEAMȚ și ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘTEFAN CEL MARE- BORLEȘTI, sat MASTACĂN. Am întâlnit copii minunați și vrem să le oferim un viitor mai bun, de aceea îi învităm să urmeze cursurile de liceu sau școală profesională la Colegiul NV Karpen Bacău.

Și fiindcă în drumul nostru am tot urcat și am lăsat satele în urmă, am ajuns pănă la MANĂSTIREA  NECHIT unde ni s-a dat binecuvântarea pentru reușita noastră, unde l-am întălnit de această dată față în față, pe cel care a favorizat întâlnirea cu acești copii minunați din zona județului Neamț, cu părintele Nifon. Aici am găsit, noi toți și elevi și profesori: LINIȘTEA. Recunosc că ne-am propus să stăm la mănăstire doar 20 minute, că era deja foarte târziu. Nici unul dintre noi nu ne-am dat seama însă când au trecut … 2 ore.

Vă recomandăm cu drag și Mănăstirea Nechit, cu părintele Nifon ne vom mai auzi pentru că e și un mare radioamator iar cu o parte din elevii din Neamț ne vom întâlni la Karpen, îndrumându-i și învățându-i.

Autor: Paul CUCU

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web