Yuri’s Night sărbătorit și la Bacău!

01DSC_0175Data de 12 aprilie marchează un eveniment care a schimbat cursul istoriei: prima călătorie în spațiu! Astăzi se împlinesc 55 de ani de la primul zbor al omului în spațiu și se celebrează cel care a făcut posibil acest lucru, Yuri Alexeevici Gagarin, pioner rus al zborurilor spațiale. În amintirea marelui astronautului și a acestui eveniment, s-a creat conceptul de “Yuri’s Night”, prin care se dorește celebrarea trecutului, prezentului și viitorului omului în spațiu.
Voluntarii Asociației pentru Dezvoltare Activă ADA au organizat pentru prima dată în Bacău evenimentul Yuri’s Night, punând astfel Bacăul pe harta internațională a manifestărilor care sărbătoresc prima lansare a omului în spațiu. Astfel, luni, 11 aprilie 2016, Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA a ținut o seară tematică la Manhattan Pub&Pizza Bacău, prin care a sărbătorit cei 55 de ani de la evenimentul istoric.
Seara a început cu prezentarea vieții și activității cosmonautului Yuri Gagarin și a conceptului “Yuri’s Night”, continuând cu premierea concursului de creație cu diverse teme, la care au participat un număr de 30 de elevi. Iata si lista premiilor acordate:

Sectiunea eseuri:
Locul 1 – Crețu Andra Beatrice
Locul 2 – Matieș Gabriela Francisca
Locul 3 – Grădinaru Cosmin

Sectiunea desen:
Locul 1 – Nanu Teodora
Locul 2 – Barzaghideanu Delia – Mihaela
Locul 3 – Ciuraru Beatrice Claudia
Premiu special – Neagu Elena Florina

Sectiunea machete:
Locul I – Burcă Dragoș

Momentul principal al serii a fost prezentarea principalelor misiuni desfășurate în explorarea Sistemul Solar. Astfel, au fost relatate informații despre Sistemul Solar și planetele care îl alcătuiesc și au fost descrise cele mai importante misiuni care au contribuit la înțelegerea Sistemului nostru Solar. Printre aceste misiuni, au fost amintite misiunea Voyager 2, singura sondă care a ajuns la cea mai îndepărtată planetă de Soare, Neptun, misiunea Cassini-Huygens, una din cele mai importante misiuni NASA ale momentului, sau misiunea Mars Curiosity, cea mai promițătoare misiune, prin care se urmărește să se stabilească dacă planeta Marte ar putea susține viața.

Yuri’s Night Bacău a continuat cu un concurs interactiv adresat participanților la eveniment. Aceștia au răspuns la 15 întrebări legate de Sistemul Solar, printre care s-au găsit întrebări precum “în cât timp ajung razele solare pe Pământ?” sau “care este cea mai apropiată galaxie de Calea Lactee?”. Participanții au răspuns la aceste întrebări pe grupuri, în maxim un minut, urmând ca la sfârșit câștigătorii să fie premiați cu câte o băutură racoritoare.
Ultimul moment al serii a fost vizionarea unui film pe tema spațiului. Filmul ales a fost Marțianul, în care protagonistul, Mark Watney (Matt Damon), rămâne singur pe planeta Marte și trebuie să supraviețuiască cu resursele pe care le are.
Yuri’s Night Bacău a fost unul din cele 262 de evenimente înregistrate oficial anul acesta, din cele 60 de țări participante, de pe cele 7 continente. Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA mulțumește participanților la acest eveniment, prin care am putut celebra unul din momentele care a schimbat  lumea secolului XX, contribuind  la dezvoltarea fără precedent a tehnologiei și societății actuale.

Autor: Bianca – Cristina BUTACU – Voluntar al Asociației pentru Dezvoltare Activă (A.D.A.)

Foto: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web