Cercetășia – educație pentru viață

oncr_logo_RGBCercetăşia completează educaţia tânărului (primită de la familie și școală) și dezvoltă cunoașterea de sine, necesitatea de a căuta noul, de a participa, de a explora, de a descoperi, de a făuri și de a ajuta. Putem spune că cercetășia este distracţie cu un scop. Prin recreere şi aventură, ea își atinge obiectivul său de dezvoltare fizică, psihică, intelectuală, socială şi spirituală a tinerilor.

Sâmbătă, 09 aprilie, începând cu ora 11:00, timp de două ore, membrii cercetași din Bacău vor avea parte de o activitate specială, în mijocul naturii urbane, în Parcul Cancicov. Ei vor învăța și vor exersa alături de patrula din care fac parte cunoștințele de bază din domeniul campării și orientării. În plus prin jocurile ce vor fi organizate, ei își vor dezvolta personalitatea și spiritul de echipă.

Cercetăşia are un program bazat pe viaţa în natură, pe hike-uri (drumeţii) şi campuri (tabere de corturi). Sălbăticia, exoticul, locurile îndepărtate au atras dintotdeauna oamenii. Experienţa magică a dormitului sub cerul liber, în cort, răsăritul soarelui deasupra muntelui sau din apă, sentimentul de măreţie care te cuprinde pe vârful unui munte, senzaţia de mister când intri într-o peştera, rămân în suflet şi amintiri pentru tot restul vieţii. Cercetaşii, au şansa de a se bucura de toate acestea. Şi dacă pentru un “lupisor” (cercetaş între 7 si 10 ani) aventura poate însemna aprinderea unui foc fără chibrit, cu ajutorul unei lupe, pentru o patrula de “temerari” (11-14 ani) aventura poate constă în confecţionarea unei plute din lemn şi sfoara, apoi parcurgerea unei distanţe pe apa cu ajutorul ei. Pentru “exploratori” (15-18 ani) o expediţie alpină într-o zonă dificilă oferă aceleaşi satisfacţii.

Dacă ai peste 18 ani și vrei să fi un lider, dacă vrei să ajuți și să faci o schimbare în societate, contactează-ne. Participă la o activitate și vezi cum poți fi o “piatră care face valuri când este aruncată în lac”.

Mai multe detalii puteti ala de pe www.insulacercetasilor.ro .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web