2 Aprilie – Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

DSC_0372Ziua de 2 aprilie a fost declarata la data de 18 Decembrie 2007 de catre Natiunile Unite – ziua Internationala a Constientizarii Autismului
Asociatia BETANIA – Centrul Delfinul, a dorit sa nu treaca neobservata aceasta zi speciala dedicata tuturor persoanelor care sufera de autism, si a organizat o campanie, vineri 1 aprilie, in Parcul Catedralei.
Aceasta activitate a fost menita sa ajute la informarea lumii despre ceea ce inseamna autismul si mai ales asupra diagnosticarii si interventiei timpurii.
Deasemeni Inspectoratul Scolar General a pregatit un program pe tot parcursul lunii aprilie, prin care incearca sa atraga atentia asupra acestei afectiuni, despre care oamenii nu au suficiente informatii, dar a carei incidenta este din ce in ce mai mare.

La final, pentru a marca importanta acestui eveniment, Catedrala Inaltarea Domnului a fost iluminata in albastru, lucru care se face pentru prima data in Bacau.

Actiunea a fost presarata si cu momente artistice,

Mai multe detalii puteti vedea in fotografiile de mai jos.

Foto: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web