VIITORUL ÎN VIZITĂ

DSC_0142Ora 9 dimineața – SÂMBĂTA. Ziua în care, la români,  nici iarba nu crește dar să mai vină elevii și la școală. Și totuși liniștea holurilor goale ale liceului Karpen este spartă în ecouri de bucurii ale copiilor veniți tocmai din județul Neamț. Au auzit de colegiul nostru și au dorit să vadă cu ochii lor. Sau mai bine spus …. cu ochișorii lor. Semi-adormiți, au venit de la 50 km de Bacău să se bucure de viitor. Să vadă ce îi poate aștepta dacă vor veni la liceu la oraș. Cu ei, profesorul de fizică Florin Racovanu, un tânăr respectabil și curajos. Asta dacă ne  gândim numai la ce eforturi a făcut să  convingă părinții din mediul rural să îi lase în excursie pe copii la oraș sau să scrie și să depună actele pentru  o excursie.

Cei 15 elevi de la Școala Gimnazială Ioan Grigore Teodorescu Ruseni, comuna Borlești județul Neamț, împreună cu profesorul lor au vizitat campusul școlar al Colegiului Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen din Bacău. Pe rând glasurile copiilor de vârste între 7 și 14 ani au animat sălile și laboratoarele. Au fost vizitate: Atelierul de Electronică și Tecomunicații, Mini Gradina Zoo, Capela Sf  Nicolae – unde elevii fac orele de religie, Muzeul Tehnic, Studioul Radio Adolescența, Laboratorul de Estetica și Igiena Corpului Omenesc, Laboratorul de Electrotehnica, AEL,  Laboratorul de Limba engleza, Sala Happy Chef, căminul colegiului.

De asemenea au fost prezentate stația meteo, terenurile de tenis de câmp, sala de sport, foișorul, zona de relaxare cu scrânciobe, mese de tenis de masa, Inima lui Karpen și sala de fitness.

Copiii extrem de entuziaști și-au exprimat curiozitățile legate de viața de liceu și nu au ezitat să ne invite la ei acasă în comuna Borlești. Mulțumim pentru sprijin celui care s-a zbătut ca aceasta întâlnire să aibă loc: Pr. Prof. Nifon Bardan Marius Vasile, care este și coordonatorul Cercului de Radioamatorism Cuviosul Paisie Aghioritul si Responsabil Radioclub YO8KAT

Mulțumim pentru vizită și chiar dacă este departe o să ne onorăm promisiunea de a veni la voi la școală!

– DA, mi-am zis, iată că vin generațiile interesate de viitorul lor. Nu mai stau să aștepte doar să li se ofere. Se interesează, caută, merg, dau search, fac selfie și upgrade. Permanent upgrade. Viitorul ne vizitează – chiar și sâmbătă.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web