ELECTRONICA ÎN TOATE

DSC_0707
Chiar dacă am crede că internetul și calculatoarele sunt peste tot, ușor ușor și elevii de liceu încep să conștientizeze că defapt electronica e peste tot chiar și în calculatoare, laptop-uri, telefoane, tablete, mașini, televizoare, aparate foto etc și fără ea nu se poate.
Cu ajutorul electronicii se creează toată această tehnologie care ne ajută și ne face viața mai ușoară. I-am surprins pe elevi de la clasa X – G realizând un nou montaj electronic numit “HOȚUL DE JOULE” (Joule Thief). Practic, copiii învață cum se poate alimenta cu energie mult mai mică un montaj. Să presupunem că avem nevoie de o tensiune de 2 – 2,5 V pentru a aprinde niște LED-uri, dar noi nu avem decât o baterie de 1,5 V.

Cu ajutorul unui montăjel electronic în care se află și o bobină, “energia furată” este înmagazinată aici pentru o scurtă perioadă de timp iar apoi este trimisă către LED.
Viitorii electroniști s-au jucat cu acest montăjel și au mai adăugat în palmares o nouă reușită.
Așteptăm cu interes de la ei invenții și inovații care să ne facă viața și mai ușoară , pentru că ….ELECTRONICA E ÎN TOATE.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web