Un nou proiect European la Palatul Copiilor

IMG_2959“Reduce, Reuse, Recycle” e numele noului proiect European aprobat in cadrul programului Erasmus+, parteneriat strategic intre scoli – Actiune Cheie 2 . Acesta este finantat prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) de catre Comisia Europeana . Parteneriatul se va derula in anii scolari 2015-2016 si 2016-2017 intre scoli din Franta, Romania, Polonia, Turcia si Italia.

Prin implementarea acestui proiect elevii implicati vor deveni mai constienti de necesitatea pastrarii nealterate a calitatilor mediului. Isi vor dezvolta competentele investigative, vor depista problemele de mediu cu mai multa usurinta si se vor implica in rezolvarea lor. De asemenea, vor capata abilitati in reducerea cantitatitativa a deseurilor, vor invata sa reutilizeze multe din obiectele considerate de multi dintre noi ca inutile, vor participa la activitati concrete de incurajare a reciclarii mai multor tipuri de deseuri.

Derularea proiectului presupune participarea unui numar semnificativ de elevi la activitati de invatare transnationale. Acestia vor participa efectiv la cursuri in scolile partenere, vor invata alaturi de elevii gazda, dezvoltandu-si astfel si competentele de comunicare in limbi straine, competentele interculturale. Rezultatele invatarii vor fi recunoscute prin certificatele europene Europass Mobility.

O prima activitate de proiect realizata in ideea pregatirii temei  despre apa a fost realizata in ziua de 18 noiembrie 2015 cand o parte din elevii implicati in proiect au participat la o vizita de documentare la Statia de Tratare a Apei de la Barati. Fluxul tehnologic al modernei instalatii de tratare a apei si laboratoarele bine dotate le-au fost explicate in amanunt de specialistii Companiei Regionale de Apa Bacau. Acestia au avut prilejul sa descopere ca apa potabila a orasului nostru este una de calitate foarte buna, datorita atat sursei excelente de la Valea Uzului cat si tehnologiei avansate din instalatia de tratare. In urma acestei vizite elevii si profesorii care i-au insotit au inteles ca pot “usura” mediul de povara bidoanelor de plastic in care este imbuteliata apa putand consuma cu incredere apa de la robinet. In containerele de deseuri vor ajunge astfel mai putine PET-uri goale iar banii pentru aceasta cheltuiala pot avea o alta intrebuintare. Impreuna si-au propus sa duca mai departe mesajul pastrarii mediului mai curat prin consumarea apei de la robinet in primul rand catre cetatenii orasului nostru dar si mai departe, catre partenerii europeni, prin activitatile viitoare ce se vor derula in cadrul proiectului.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web