Swimathon Bacău – Evenimentul care trezeşte comunitatea !

01DSC_0913Mai sunt doar cateva ore până la startul celui mai aşteptat eveniment din oraşul nostru, Swimathon Băcău!
De aceea fiecare echipă încercă să atragă spre sine şi cauza sa, cât mai mulţi susţinători şi „finanţatori” !
Înainte de marele eveniment am stat de vorbă cu Directorul executiv pe programe din cadrul Fundaţiei Comunitare Bacău, Geanina Ozturk, care ne relatat în ce constă evenimentul cât şi ce tip de cauze au reuşit să intre în cursa către o lume mai implicată.

„Swimathon este important pentru că este un mecanism care uneşte comunitatea. În acestă competiţie sunt înscrise cauze, idei, proiecte venite din partea comunităţii. Fiecare grup de iniţiativă, asociaţie, fundaţie, sau organizaţie care a venit cu un proiect sau o cauză, are ocazia să îşi mobilizeze în jurul proiectului lor sau a cauzei cât mai mulţi oameni. Astfel se identifică în Bacău acei oameni care vor să schimbe lucrurile implicându-se pe ei în schimbare.”

„Anul acesta sunt 11 cauze, foarte diverse, începând de la problematici legate de democraţie până la copii bolnavi de cancer. Sunt 21 de echipe de înotători , înotători care susţin cauzele respective, prin înot darşi prin aş aduce susţinători din grupul lor de prieteni, colegi, familie, susţinători care donează pentru aceea cauză. Deci este un mecanism foarte dinamic, care antrenează toţi participanţii din swimathon.”

Bacăul organizează swimathonul în al treilea an, suntem la o a treia ediţie. În medie am avut cam 1000 de participanţi

Evenimentul are loc astăzi, la ”Bazinul Olimpic de Înot” începând cu ora 17:00. Vă așteptăm !

Autor: Ioana BOUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web