„Cifra destinului meu este 8, ceea ce inseamna ambitie”

10827930_874401602631745_2725170768528679051_o-650x360

spune Ioana Bour, studenta, realizator de emisiuni la radioul studentilor.

Articol publicat de ziarul DESTEPTAREA – preluare integrală

Studenta la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, la Comunicare si Relatii Publice in anul II, componenta a echipei Radio U.N.S.R. a studentilor din universitatea bacauana si vice-presedintele Ligii Studentilor. Ea este Ioana Bour, o tânara de 20 de ani, vesela si optimista, care duce o viata plina si care se simte implinita.

-Cum a inceputul „aventura” vietii tale?
-Acum cinci ani, când eram in clasa a IX-a la Colegiul
„N.V. Karpen” am fost admisa in echipa Radio Adolescenta. In cei patru ani de liceu, in afara de radio am si scris pentru „Adolescenta Media”, am fost activa in tot acest proiect „Adolescenta Media” in sensul ca am si filmat pentru televiziunea de acolo. Am facut cam de toate, dar inima mea a ramas la radio.

-De ce la radio?
-Pentru ca acolo am descoperit efectiv ce inseamna sa vorbesti liber, sa fii tu si … chiar daca nu te vede nimeni, te simti ascultat.

-Iti amintesti cum a fost prima emisie ?


-Ooo, daa (râde). Imi amintesc. Cu multe emotii, cu multe bâlbe, si-mi aduc aminte ca vroiam sa fiu singura in cabina de emisie, ceea ce nu s-a intâmplat. Eram in pauza mare si am intrat pe segmentul de dedicatii muzicale. Imi tremurau si mâinile si vocea. Dupa aceea, cu timpul, când am prins „gustul de radio”, n-am mai avut probleme. Mi-a trebuit cam o luna, doua pentru treaba asta.

-Esti la 20 de ani, vorba cântecului „fara griji si fara bani”, si esti in zodia Fecioara. Crezi in superstitii si destine?
-Asta cu vorba cântecului se potriveste (râde), dar nu-i o problema. Nu cred foarte mult in superstitii, dar, cred ca noi oamenii, avem un scop pe pamânt, unii il numesc destin dar eu cred ca e vorba de scop, iar scopul meu, cred, este sa fac foarte multa lume fericita. Poate e cam mult spus, dar cred ca trebuie sa aduc starea de bine in jurul meu si nu fac niciun efort pentru asta. Starea asta o am tot timpul la mine, deci…e cumva…nativ. Asta e scopul meu.

-Stiu ca ai participat si la niste intâlniri despre numerologie…
-Da. Dar numerologia nu m-a interesat foarte mult, insa am fost curioasa sa aflu daca poate afecta viata unui om si am fost surprinsa sa vad ca unele lucruri se leaga. De exemplu, cifra destinului meu, ca tot vorbeam de destine, este 8, ceea ce inseamna ambitie. Si cred ca ma caracterizeaza asta, pentru ca sunt intr-adevar ambitioasa. Nu sunt 100% convinsa de numerologie dar sunt situatii care te pun pe gânduri.

P1190303-500x375

-Revenind la media, am inteles ca o sa lucrezi intr-o televiziune…
-Da. Este un proiect ambitios pentru mine, imi voi incerca norocul si consider ca e un alt pas in drumul spre cariera mea. Sincer nu prea ma vad facând cariera in televiziune. Cred ca daca ar fi sa fie media, ma vad in continuare la radio. Pasiunea pentru radio este…eterna.

-Daca am ajuns din nou la radio, sunt diferente intre „Adolescenta” si „U.N.S.R.”?
-Da. „Adolescenta” a fost de fapt familia in care eu am crescut, a fost inceputul meu si a ramas proiectul meu de suflet si cadrul in care eu m-am simtit cel mai bine.
Radio U.N.S.R. este o a doua etapa, este altceva. Ma simt bine si aici, dar, parca nu este o familie…Asa simt in momentul de fata. Din punctul meu de vedere, cred ca trebuie sa fie o echipa mai inchegata, ceea ce nu este acum. Lipseste putin suflet…Trebuie mai multa dragoste de radio si nu…scopuri.

-Ce faci mai exact la Radio U.N.S.R. ?
-Am o emisiune care se numeste „Observatorul studentilor” in care prezint stiri despre ce se mai intâmpla pe la liga, mai avem si stiri de prin Bacau, iar acum incerc sa aduc in emisiune si stiri de la ligile studentesti din alte universitati din tara.

-Ce pozitie ocupi la Liga Studenteasca?
-Sunt vice-presedinte la Liga Studenteasca si reprezint Facultatea de Litere. Momentan avem un proiect sa dezvoltam un departament de P.R. si un departament de Relatii Publice, pentru ca avem Radio U.N.S.R. in Bacau si avem si revista „Studentimea bacauana”…

-La liga cum ai ajuns?
-Am vrut inca din semestrul I din anul I sa merg la liga dar nu prea aveam timp. Vroiam sa merg la liga pentru ca mi se parea ca e o echipa tânara, o echipa care-si face treaba…si ca acolo e locul in care te simti in regula si ca acolo ai pentru cine munci. La liga este si locul in care poti sa te dezvolti.

-Si in afara de radio si liga?
-In rest…mai merg la evenimente. Ultima data am fost la concertul Deliei, concert in urma caruia am scris pentru „Adolescenta” pentru ca inca mai scriu si pentru ei. Am fost pentru ca am vrut si pentru ca e important sa-ti placa ce faci si sa vrei sa faci lucrul acela. Nu zic de Theaterstock pentru ca nu am fost foarte mult, ca voluntar, evident. Am mai fost pe la conferinte…Au fost mai multe evenimente.

-Care este cea mai mare realizare a ta de pâna acum?
-Buna intrebare…cred ca faptul ca am descoperit radioul. Pentru ca dupa aceea mi s-a schimbat viata, efectiv. A inceput sa fie altfel, sa vad lucrurile altfel.

-Ai si planuri de viitor?
-Nu prea imi fac planuri de viitor pentru ca sunt foarte multe lucruri care se intâmpla si nu pot sa spun: da, mâine o sa fac asta sau asta. Viata mea este destul de agitata si daca am ceva de facut fac. Sunt zile când nu am timp de mine. Plec dimineata si ajung seara acasa frânta. Uneori am senzatia ca am un serviciu plin, dar e placut. Nu prea am timp de alte cele si cu toate astea ma simt cumva…implinita. Dar toate vor veni la timpul lor.

Articol publicat de ziarul DESTEPTAREA – preluare integrală

http://www.desteptarea.ro/cifra-destinului-meu-este-8-ceea-ce-inseamna-ambitie/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web