FII SOLIDAR LA BUCURIA EDUCAȚIEI!

DSC_0536

ÎNVĂŢARE… SOLIDARITATE… DARUIRE… EDUCATIE… BUCURIE… Aceştia au fost paşii urmaţi de elevii cercetaşi de la Colegiul Tehnic de Comunicații ”N.V. Karpen”, care, după trei luni, au reuşit ceea ce şi-au propus începând cu implementarea proiectului ”Atelierul – NOI FACEM!”, ce a fost finanțat de YouthBank și cofinanțat de Asociația ”Karpen 2010” în anul școlar 2014-2015 și continuând anul acesta școlar cu proiectul ”FII SOLIDAR LA BUCURIA EDUCAȚIEI!”.

Dacă în cadrul primului proiect elevii implicați au ÎNVĂȚAT și și-au dezvoltat noi abilități practice, precum coaserea la mașina de cusut, elevii cercetași au dorit să valorifice această nouă deprindere practică și să confecționeze manual săculeți pentru gustarea de prânz a copiilor preșcolari și penare pentru elevii de clasă primară de la școala din satul Călini. Acțiunea lor, de sprijin a elevilor aflați într-o zonă defavorizată economic, s-a dorit a fi un gest umanitar, de întrajutorare a semenilor lor aflați în situații financiare precare, a căror părinți duc un trai dificil, de subzistență. Până și prezența lor la școală este o adevărată aventură pentru unii dintre ei căci trebuie să străbată drumul foarte lung de acasă până la școală ori grădiniță pe jos ori cu căruța, prin frig, ploaie, zăpadă… doar unii au norocul să locuiască în zonă asfaltabilă și sunt transportați cu microbuzul primăriei.

Împreună cu elevii cercetași din Grupul de Inițiativă ”Sf. Nicolae” Karpen, îndrumați și coordonați de d-na ing. Daniela Andronic, inițiatoarea proiectului ”Fii solidar la bucuria educației”, și preot Florentin Vornicelu, au SOLIDARIZAT și alți elevi și profesori ai Colegiului Karpen (director prof. Emanoil Remus Cazacu, prof. Balint Simona, prof. Mihaela Turcu, prof. Andreea Sandu, prof. Cristina Radu, prof. Alina Paraschiv, ing. Alina Filimon, ing. Vasile Lezeriuc, prof. Monica Lerescu, ing. Daniela Pleșcan, prof. Paul Cucu, elevii Larisa Vișan și Diana Agavriloae – a XI-a D, Ancuța Lăcătușu și Mădălina Vîlcu – a XI-a B, Claudia Giurgică și Victoria Grinciuc – a XI-a E, Irina Bivol – a X-a D, Ana Bujor – a XI-a C, Albescu Cătălina și Florea Bianca – a IX-a E, Bezărău Cosmin – a XII-a E, Alexandru Radu și Alexandra Brahnea – a IX-a A, Popescu Nicoleta – a IX-a B) educatoarele Alina Hanganu și Cristina Baban de la Grădinița ”Bambi”, elevii Miruna Filimon, Lorin Gigel Panaite, Larisa Săvoiu și Victor Rusu, Margasoiu Ilinca, Călinescu Diana, Călinescu Victoria de la clasa a V-a C și diriginta lor, prof. Elena Ciobanu, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, grupa de elevi și d-na prof. dr. ing. Nela Dumea de la Palatul Copiilor Bacău. Fiecare dintre ei au DĂRUIT, cu mare drag, rechizite, ghiozdane, articole de papetărie, creioane, pixuri, stilouri, plastilină, caiete, cărți de colorat, cărți cu povești, manuale, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, etc. Această inima mare formată din atâtea suflete donatoare și-au propus să ușureze traiul greu, dus zilnic de familiile copiilor beneficiari ai proiectului ”Fii solidar la bucuria educației”, și au încercat o apropiere și o atragere spre EDUCAȚIE a acestora, singura dealtfel care îi poate salva din această situație. Și bineînțeles că momentul cel mai potrivit pentru a oferi BUCURIE din bucuria donatorilor micuților de la Școala Primară din satul Călini, comuna Colonești, a fost acela de a marca și a da importanță Zilei Educației. Pentru cercetași a fost puncul de pornire pentru începutul unui nou an cercetășesc. D-ul director prof. Constantin Cazan și d-na prof. Mădălina Dinu, împreună cu învățătorii Niculina Neculcea, Vasile Bojescu și educatoarea Rodica Pădurariu și-au manifestat dorința și deschiderea de a colabora în acest proiect, care a adus beneficii și oportunități elevilor lor, și totodată au fost impresionați de gestul altor elevi din alte instituții de învățământ ce și-au unit acțiunile sub aceeași idee, aceleași sentimente și același spirit. Cele mai strânse și calde îmbrățișări, cele mai multe și largi zâmbete, le-au oferit cei 47 de copii preșcolari și școlari de clasă primară cărora li s-a făcut, măcar pentru o zi, o bucurie neașteptată.

POȚI ȘI TU DESCHIDE UȘA UNUI VIITOR MAI BUN!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web