Dialog între scriitori şi elevi la Colegiul „N. V. Karpen”

646x404

În ziua de vineri, 2 octombrie 2015, în amfiteatrul Colegiului Tehnic de Comunicaţii „Nicolae Vasilescu Karpen” Catedra de Limba şi literatura română a organizat o întâlnire a elevilor şi cadrelor didactice cu următorii distinşi oameni de cultură: poeta Simona Dumitrache, prof. univ. dr. Ioan Holban, poetul şi criticul literar Paul Aretzu. Discuţia a fost moderată de către scriitorul Calistrat Costin, preşedintele Filialei Bacău a Uniunii Scriitorilor. Tema aleasă pentru colocviu a fost „Destinul literaturii române în epoca Facebook şi LinkedIn”.

Stimulaţi de întrebările elevilor prezenţi în sală, distinşii invitaţi s-au lansat în diverse consideraţii şi opinii mai mult sau mai puţin subiective despre rolul şi destinul culturii şi al scriitorului într-o lume contemporană din ce în ce mai lipsită de valori şi repere de substanţă. S-au remarcat prin curajul şi priceperea de a pune întrebări mai ales elevi ai claselor a IX-a G şi a X-a J. Ei i-au provocat pe oaspeţi să-şi deschidă inima, destăinuind câte ceva din preaplinul interior, întru formarea discipolilor de azi care vor deveni, poate, oamenii de cultură de mâine.

Concluzia dezbaterii a fost necesitatea asigurării unui echilibru între valorile tradiţionale şi cele moderne, între cultură şi reţelele de socializare. Tinerii au mulţumit călduros pentru sfaturile primite şi experienţele de viaţă şi creaţie cu care au intrat în contact, exprimându-şi dorinţa ca aceste întâlniri rodnice să aibă loc cât mai des.

Autor: prof Mihai ARDEI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web