În pași de dans….DANS POETIC

DSC_0004

Într-o atmosferă liniștitoare de bibliotecă, combinată cu imaginea unui câmp plin de flori împlinite și peste toate cu o adiere de dragoste de frumos, timpul a devenit nemuritor. Clepsidra încremenită indica doar apogeul emoțiilor.

Această atmosferă am găsit-o în Amfiteatrul Colegiului NV Karpen, care a devenit sala de Dans Poetic. În pași de vals, tango s-a trăit iubirea, copilăria, regretul, pasiunea și viața. Peste 100 de persoane, scriitori, oameni de cultură ai urbei băcăuane, profesori dar și elevi au fost prezenți la lansarea volumului de poezie „Dans poetic”. Autoare Viorica Băluță, fostă elevă a liceului, a retrăit  încă o dată emoțiile poeziilor.

“Prin această carte autoare reușește să găsească dacă vreți un punct de echilibru, între sine, între natură și ciripitul păsărilor, între muzica palmelor, între cântecul inimilor dar și între amintire, între vis, real, ireal, durere, spaimă sau visare. Cartea este într-adevăr un punct de echilibru. Se face și o transcendere din trecut spre viitor” a declarat Dumitru Brăneanu, membru al Uniunii Scriitorilor din Bacău.

„Poezia Vioricăi Băluță oferă dragoste și lumină. Trebuie doar citită în liniște, cu inima, ca să-i surprinzi strălucirea. Și vorbesc aici despre strălucirea cu mintea  unui bob de rouă care este deseori mic, infim, discret, dar care poate purta în el un întreg univers” a declarat o altă membră a Uniunii Scriitorilor din Bacău, Tincuța Horonceanu Bernevic.

Și direcțiunea colegiului, prin dir. adj. Virgil Popa, a rămas profund impresionată, de candoarea și sensibilitatea poeziilor, fostei eleve. Directorul adj chiar a recunoscut că a cochetat și el cu poezia dar încă nu a găsit timp să scrie mai mult și să le adune într-un volum.

„Mi-ați făcut această zi foarte frumoasă, este ca o cununie a mea cu scrisul, este cea mai frumoasă sărbătoare din viața mea. Vă mulțumesc că m-ați onorat cu prezența! Mulțumesc cerului, mulțumesc părinților,mulțumesc vouă! Mă simt ca la Oscar” a declarat profund emoționată de amploarea evenimentului, Viorica Băluță.

„Dansul poetic” te invită la meditație, te obligă să ții pasul cu viața, realitatea dar te îndeamnă să și simți iubirea, frumosul și să nu uiți copilăria, trecutul. „Cititorul descoperă astfel că doar prin dans și poezie viața curge, tensiunea ielelor se dezlănțuie, sufletul liric se dezgolește și seduce” spunea în prefața cărții scriitoarea Iuliana Clima-Caraghin.

Volumul „Dans poetic” a apărut la editura Rovimed iar poeziile sunt dedicate mamei autoarei.

Autor: Paul Cucu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web