Al 28-lea „Concert pentru Suflet” , un real succes !

DSC_0010Salonul de Piane a facut o adevărată bucurie prin concertul de pe 26 August 2015, din Parcul Catedralei. Devenit deja o tradiţie, Concertul pentru suflet, un proiect iniţiat de Mioara Iacob, a ajuns la cea de a 28-a apariţie în faţa iubitorilor de frumos şi de muzică. Oamenii au venit cu mic cu mare să vadă ce surprize le-a mai pregătit Salonul de piane. Cei mai încântaţi au fost cei mici, care şi-au convins părinţi să îi  însoţească pe tărâmul poveştilor, pentru că de la ora 19:30, Teatrul de Păpuşi Tradiţional, a prezentat spectacolul „Capra cu trei iezi”. „Vinovaţii” de bucuria şi încântarea copiilor şi nu numai, au fost actorii: Cârstiuc Ciprian, Laura Cârstiuc și Iulia Solomon.

După o minunată incursiune în lumea poveştilor, publicul băcăuan, a avut parte de un acord muzical miraculos de pian,vioară şi alte instrumente. Rând pe rând urcând copii şi tineri mai mult decât talentaţi, elevi sau absolvenţi ai Colegiului Naţional de Arte „George Apostu” Bacău dar şi din alte şcoli din judeţ.

Prima care „a spart gheaţa” a fost Paula Vraciu, care a evoluat la pian.Acesta este o veterană a Concertul pentru Suflet şi a reuşit din nou să încânte publicul şi a „smuls” foarte multe aplauze. A doua care a evoluat, a fost Clementina Moise, acompaniată de Paula Vraciu. Iulia Bârzu, a treia apariţie pe scenă. Zâmbetului ei a luminat scena, în timp ce a evoluat la pian. Elevă în clasa a III-a din Iaşi, a reuşit să ajungă la Concertul pentru Suflet, din drag pentru muzică.

Al patrulea care a urcat pe scena, din Parcul Catedralei, a fost Maradona Gogan. Elev în clasa a II-a în Colegului Naţional „George Apostu”, a cântat la vioară, fiind acompaniat de profesoara lui, Ştefănica Iftode.

Sârguincios şi pasionat, Victor Botezatu, a cântat la vioară, acompaniat tot de profesoara Ştefănica Iftode. Acesta a fost pregătit de doamna profesoara, Lenuţa Potop.

După acesta, a urmat să urce pe scenă, Călin Androne care a venit tocmai din Oneşti să încânte publicul.

Denisa Farcaş, a evoluat pe scenă cu piese din folclor, care au bucurat spectatorii, pentru că le-a amintit de tradiţiile şi de faptul că suntem români.

Următoarea evoluţie pe scenă a fost aceea a, Anei Marina Brăilescu, care a dovenit încă odată că pasiunea şi talentul ei  se împletesc minunat.

Conexiunea specială pe care a creat-o cu pianul, a demonstrat că, Rebeca Cojan are întradevăr talent şi multă dăruire, pe care le-a transmis publicului Concertului pentru Suflet.

Ajunsă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Adelina Sabău, şi-a făcut timp să dăruiască spectatorilor multă căldură şi emoţie pe scena din Parcul Catedralei.

Fraţii Olaru, Marius-Lucian şi Alina-Ştefania au început să studieze muzica de la şapte ani, iar noi i-am găsit tot împreună încântând publicul, cu  aceaşi dăruire în cadrul celui de-al 28-lea Concert pentru Suflet.

Cosmin Berzintu, a reuşit ca de fiecare dată să bucure băcăuani, cu vocea lui extraordinară.În prezent student la Universitatea de Artă „George Enescu” din Iaşi, a dovedit că munca şi perseverenţa se înţeleg de minune.

Doamna Negrea Daniela, a fost cea care a încântat publicul şi a demostrat încă o dată că muzica şi pasiunea nu ţin cont de vârstă.

După acest program mai mult de cât superb, am avut şansa să ascultăm, invitatul special al serii, Formaţia „Valy Stoleru Band”. Acestă formaţie care prezintă dinamism,veselie şi armonie muzicală pe scenă.

Din trupa fac parte:Valy Stoleru-solist, Mălina Avasiloaie-solistă, Dan-Constantin Asofiei-toboşar,percuţionist, Cristian Ghinea-istrumentist chitară bass şi clape, Gabriel Gherghelaş-saxofon and keybord şi Radu Codreanu-chitarist.

Biletul  „Concertului pentru Suflet” a fost aplauzele cu drag şi stimă

Ce ne mai rămâne de făcut după primul „Concert pentru Suflet” de anul acesta? Ei bine, noi aşteptăm restul concertelor şi mai ales pe cel care stă să vină luna viitoare.

Până atunci, mulţumim Mioarei  Iacob şi Salonului de Piane pentru succesul  şi dăruirea avută la cele de peste 28 de concerte, marcă înregistrată, special pentru suflet !

Reporter: Ioana BOUR
Foto: Ionuț UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web