“Le Mille-feuille” de Amandine Casadamont @ Theaterstock

Amandine CasadamontFestivalul Internaţional de Artele Spectacolului “Theaterstock” Bacău  crează punţi de comunicare între public şi profesionişti din domeniu din întreaga lume. Marţi, 11 august, aveţi prilejul să intraţi în dialog cu Amandine Casadamont, producătoare de teatru radiofonic la France Culture, Paris, care va realiza în direct spectacolul “Le Mille – Feuille”, în cadrul unui workshop experimental ce va avea loc de la ora 11.00, la Café du Théâtre.

Amandine Casadamont iubeşte radioul încă din copilărie. S-a născut la Paris în anul 1980. La vârsta de 14 ani a co-produs prima sa emisiune de radio, «Fréquence Cartoon» pentru Fréquence Paris Pluriel. A fost debutul unei aventuri care a durat doi ani. A evoluat, din acel moment, în universal sunetului, realizând, din 2006 până în prezent aproape 200 de ficţiuni radio. După mai multe explorări şi experienţe, din 2003 colaborează constant cu France Culture, unde pare să-şi fi găsit locul, şi unde a şi produs primele sale documentare şi eseuri radiofonice («Surpris par la nuit », « Les passagers de la nuit», «Les Ateliers de la création » et « Atelier de Création Radiophonique »).

În paralel cu activitatea la radio, Amandine Casadamont dezvoltă diverse alte proiecte care se încadrează între zona de performance şi instalaţie.

Este câştigătoarea unui Premiu I pentru documentar audio, la Bienala Internaţională de Radio din Mexic 2012.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web