Impresii dupa prima saptamana de Theaterstock

DSC_0550.800x500Vineri, 7 august 2015, la Teatrul Municipal „Bacovia”  a  avut loc o conferinta de  presa, in care Anca Sigartau, managerul si directorul teatrului, impreuna cu cu artista Maia Morgenstern, Doru Mares si regizorul Serban Puiu au impartit impresii si au discutat despre fenomenul Theaterstock.

Theatherstock  este primul festival de o astfel de avergura din Bacau. Desi s-au creat tot felul de discuti  pro si contra, in jurul acestui fastuos eveniment, astazi am aflat impresiile si cat de multumiti sunt organizatori, dar si una din cele mai importante actrite ale momentului, Maia Morgenstern despre Theaterstock.

Doru Mares a pus in valoare faptul ca desi am ajuns la jumatatea Theaterstock-ului se simte fericit dar si obosit.

Managerul Anca Sigartau, s-a declarat fericita de dimensiunea valoroasa a evenimentului  in sine si ca este mai mult decat bucuroasa de artistii care au venit si s-au afirmat si se vor afirma in decursul celor doua saptamani de Theaterstock.

DSC_0569Dupa directorul teatrului, actrita Maia Morgenstren a relatat urmatoarele: „ Ma bucur ca s-a amanat plecarea mea cu cateva ore. Nu m-as mai fi dat dusa, nu as mai fi plecat. Ce-i bun nu-i mult. Sunt profund invidioasa pentru ceea ce se  intampla aici. Da, am nimerit in plin haos… Din haos, probabil,se nasc lucrurile; se rearanjeaza sisteme… In acesta tornada,Theaterstock, oamenii vad; publicul ne creeaza ca artisti… Pe mine ma creeaza ca artist „dara” pe care o las publicului.

Anca Sigartau a adaugat urmatoarele: „ Spectacolele oricum vor fi facute si Theaterstock oglindeste foarte bine cum am putut raporta spectacolele individuale la sistem. Asta este miza cea mare.”

Dupa aceste impresii si pareri, regizorul Serban Puiu a vorbit despre o situatie reala, care a demostrat nevoia de cultura a locuitorilor din Bacau. Acesta a spus urmatoarele: „ Aseara au fost 1800 de persoane la Teatrul de Vara „ Radu Beligan” si putine  au avut invitatii. Trebuie sa-i felicitati pe Anca si echipa ei, ca au inteles ca exista o sursa de cultura in Bacau. Regizorul a  mai vorbit si despre haosul care se creeaza la astfel de evenimente dar si despre impresionanta infrastructura a orasului nostru.

Tot ceea ce ne mai ramane de facut, este sa vedem cum evolueaza festivalul Theaterstock  si sa speram ca vom ajunge la cat mai multe editii.

Reporter: Ioana BOUR
Foto: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web