139 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române

DSC_0392Societatea Națională de Cruce Roșie din România sărbătorește sâmbătă, 4 iulie, 139 de ani de la înființare, 139 de ani de istorie și activitate umanitară.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Istoria Crucii Roșii Române s-a împletit cu istoria țării noastre. An de an, Crucea Roșie Română a venit în sprijinul comunităților vulnerabile adaptându-și răspunsul la nevoile acestora, a trăit alături de populația țării greutățile războiului, confuzia tranziției dintre diferite regimuri și a contribuit la efortul de refacere a comunităților din zonele afectate de dezastre naturale.

DSC_0311La Bacau, echipa Crucii Rosii a fost sambata in Parcul Cancicov celebrând în mijlocul băcăuanilor cei 139 de ani de activitate umanitară.

Au fost oferite servicii medicale (măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei), au fost distribuite pliante informative despre activitatea Crucii Roșii Bacău și au fost realizate demonstrații privind acordarea primului ajutor de bază. Am organizat, de asemenea, o expoziție cu cele mai relevante fotografii ale actiunilor din ultimii ani, precum și activități adresate copiilor: face-painting, modelare de baloane, etc.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web