Asociaţia Betania la ceas aniversar

04DSC_0036.800X500 Înfiinţată în 1995, Asociaţia Betania este o organizaţie umanitară de sprijinire a tuturor categoriilor defavorizate ale comunitãţii. Misiunea sa este realizată prin derularea de proiecte sociale, medicale si educative. Prin intermediul organizaţiei, Olanda şi România şi-au dat mâna pentru a oferi servicii sociale de înaltă calitate unor categorii defavorizate care au nevoie de susţinere şi ajutor. Timp de două decenii Asociaţia Betania s-a implicat trup şi suflet în mii de cazuri sociale.

Misiunea lor este să le ofere o mâna de ajutor celor care nu au parte de sprijinul necesar. Pe cât le-a stat în putinţă, au ajutat copii diagnosticaţi cu diferite afecţiuni, au fost alături de tineri revocaţi din centrele de plasament sau victime a traficului de fiinţe umane. Persoanele cu dizabilitaţi au primit şansa învaţarii unei meserii pentru a se putea integra pe piaţa muncii, iar cei care au avut nevoie au beneficiat de servicii profesionale de recuperare prin hidrokinetoterapie, logopedie şi consiliere psihologică.

Ieri, 5 iunie s-au celebrat cei  20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Betania. Printr-un mare efort Olanda si România şi-au dat mâna să fie alături şi  au oferit prilejul organizării unei serii de evenimente cu caracter aniversar. Primul dintre acestea, ZIUA PORŢILOR DESCHISE ,a avut loc ieri, 5 iunie între orele 10-16 în cadrul complexului de servicii sociale aflat pe str. Nordului nr. 19 bis, Bacău. Cei  care au dorit, au putut vizita şi admira mai multe din realizările Asociaţiei  Betania.

04DSC_0019

Directorul, Andre Muit cât şi ceilalţi oamenii de bază ai Asociaţiei Betania, a fost mai mult decât bucuroşi să discute cu vizitatori. Am început vizita cu partea de Servicii de Recuperare Hidrokinetoterapeutică şi Logopedică, unde am putut descoperi: cabinetul de kinetoterapie, bazinul  de întreţinere înot, de aqua gym cât şi cabinetul de logopedie. Am continuat vizita cu: Centrul „Delfinul” pentru copii cu autism. Aici am două grupe de copii cu autism care lucrau alături de terapeuţii lor, am mai descoperit o cameră senzorială care îi ajută foarte mult pe copiii cu autism şi am observat existenţa unei  noi secţii în cadrul centrului, este vorba de terapia educaţională care are ca scop descoperirea abilităţilor copiilor cât şi o autonomie a acestora. De asemenea, am reuşit să vizităm şi Centrul de Integrare a Tinerilor din cadrul Asociaţiei Betania din Bacău. Aici am găsit trei căsuţe de tip familial, fiecare  compuse dintr-o sufragerie, o bucătărie, două băi şi patru dormitoare. Capacitatea totală a căminului este de 22 de locuri. Acest centru a fost construit cu scopul de a primi tineri ce au depăşit 16 ani, pe o perioadă determinată, 1-2 ani, până aceştia au posibilitatea de aş forma deprinderile de viaţă cotidiană, să-şi cultive capacităţile şi aptitudinile pentru muncă.

Acestea sunt unele dintre proiectele  Asociaţiei Betania, iar noi nu putem decât să îi felicităm sincer pentru sprijin, implicare şi multa dăruire de care au dat dovadă aceste două decenii şi  să le urăm succes pe mai departe.

Reporter: Ioana BOUR
Foto: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web