Maraton teatral in Bacău

11206528_1625743747644208_5867108050292882640_o

„Opt femei sublime”

A trecut şi a doua zi în care Teatrul Municipal „Bacovia” şi-a deschis uşile, iubitorilor de teatru din Bacău şi nu numai, oferindu-le spectacole extraordinare, cu intrare libera.

vineri, 8 mai, au putut fi văzute trei spectacole începând cu orele 11:00, 16:00 şi 20:00. Primul spectacol , si anume “Regele Mincinosilor” in regia lui Gheorghe Balint a început la ora 11:00,  în Sala mare .

A doua piesa de teatru, de la ora 16 a fost, „Opt femei sublime”. În cadrul acestei piese de teatru , a fost prezentată viaţa unui singur bărbat înconjurat de opt femei, dovedindu-se astfel că viaţa lături de ele este un adevărat calvar. Spectacolul a părut că are scenariu de film , pentru că aşa zisa crimă, o înscenare bine pusă la punct de Marcel şi fiica sa cea mică, Katy.

Acţiune s-a desfăşurat în Ajunul Crăciunului, care deşi ar fi trebuit să decurgă liniştit, a fost plin de intrigi şi acuze. Astfel fiecare dintre cele opt femei şi-a expus rând pe rând viciile: Madame Chanel – iubire pentru poker, Louise- plăcere de a fi cu un bărbat însurat, Maman – alcoolul, Augustine – pasiunea pentru soţul surorii ei şi nu numai. În finalul piesei , Katy, fiica mai mică  lui Marcel, dezvăluie înscenarea crimei şi care a fost scopul ei.

Publicul băcăuan  fost în număr mare la acestă piesă de teatru şi nu doar la aceasta. Din cauza numărului mare de iubitori ai teatrului, mulţi au stat în picioare, dar nu a mai contat asta, pentru că s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi  fost îndelung aplaudat. Piesa a durat două ore cu o pauză de zece minute. După acest spectacol, iubitorii de cultură, în special de teatru, au putut să asiste de la ora 20:00, la piesa „ Valentine’s day în familie” , o comedie mai mult decât savurosă.

Ca o noutate, manageri  teatrului au pus la dispoziţia spectatorilor un scurt chestionar, având scopul de a testa preferinţele iubitorilor de teatru dar şi viitoarea activitate a teatrului.

 

Reporter: Ioana BOUR
Foto: Teatrul Municipal Bacovia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web