Prietenii pădurii își dau întâlnire la Karpen

DSC02752

Într-o atmosfera plăcută, de sărbătoare, elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău împreună cu reprezentanți din rândul profesorilor și al elevilor de la Colegiul Economic „Ion Ghica” s-au întâlnit cu domnul inginer Roșca Alexandru de la Direcția Silvică Bacăuși cu doamna biolog Tudor Anca, reprezentant al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii „Ion Borcea”, Bacău.  Activitatea de astăzi, 10 aprilie 2015,  s-a desfășurat în Cabinetul de geografie al Colegiului „N.V. Karpen” care a fost gazda primitoare a manifestărilor ocazionate de „Luna plantarii arborilor”.

„Este deja o tradiție a Colegiului de a organiza astfel de manifestări pentru a atrage atenția tuturor asupra importanței covârșitoare pe care o are pădurea în viața oamenilor”, ne-a mărturisit domnul profesor Vatră Virgil, coordonator în cadrul Colegiului al Proiectului Internațional Eco-Școala.

Activitatea de astăzi a fost condusă de domnul inginer Roșca Alexandru care le-a vorbit cu însuflețire celor prezenți despre numeroasele activități care se desfășoară atât  la nivel local cât șila nivel național pentru sprijinirea acțiunilor de plantare și ocrotire a copacilor. O prezentare complementară a fost realizată de doamna biolog Tudor Anca. Dânsa a captat atenția auditoriului cu informațiiși imagini valoroase legate de pădureși deimportanța acesteia din punct de vedere ecologic și economic.

Elevii celor două colegii băcăuane îndrumați de profesorii lor s-au dovedit prieteni pasionați ai pădurilor, plini de creativitate, de originalitate și de spirit întreprinzător. Ei s-au întrecut cu dibăcie în cadrul unui concurs organizat,cu această ocazie, pe trei secțiuni: eseu (creație artistică), poster și PPT șiîn final au ajuns cu toții învingători. Iatăși lista premiaților:

 • Eseu:
  • Premiul I-elevele: Bora ClaudiașiSandu Valentina (clasa aX-aE), prof. coord. Balint Simona – Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”
  • Premiul II-eleva: Farcaș Oana Alexandra, prof. coord. Dabija Anca Colegiul Economic „Ion Ghica”
  • Premiul III–elevele: Tereş Delia și Dabija Roxana (clasa a IX-a D), prof. coord. Iurea Diana- Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”
  • Mențiune-elevele: Focșănianu Iuliana-Gabriela și Onodie Adriana (Clasa a X-a E), prof. coord. Balint Simona – Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”
 • Postere:
  • Premiul I-eleva: Lăcătușu Anca (clasa aX-a B), prof. coord.Turcu Mihaela și Andronic Daniela – Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”
  • Premiul II-elevele: HumuțăMădălina (clasa a XI-a A) și Gosav Diana (clasaa XI-a D), prof. coord. Vatră Virgil – Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”
 • Power Point:
  • Premiul I-elevul: TălmăcelRăzvan Adrian (clasa a X-a A), prof. coord. Gurlui Anca
  • Premiul II-eleva: Tănase Beatrice (clasa a X-a D), prof. coord. Vatră Virgil – Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”
  •  Premiul III-elevele: Farcaș Oana Alexandra și Ceaunaș Raluca, prof. coord. Dabija – Colegiul Economic „Ion Ghica”
  • Mențiune-elevele: Jicmon Cristina-Luminița și Burcă Georgiana (Clasa a IX-a F), prof. coord. Ardeleanu Carmen – Colegiul Tehnic de Comunicații „N.V. Karpen”

Felicitări profesorilor și elevilor a căror activitate a fost recompensată cu diplome și premii în bani oferite de domnul inginer Roșca Alexandru din partea Direcției Silvice Bacău.

Manifestarea a fost un adevărat succes și nu se putea termina altfel decât cu o acțiune ce poartă amprenta denumirii sale: „Luna plantării arborilor” a completat mini-parcul dendrologic de la Colegiul „N.V. Karpen” cu alțișase puieți de tei oferiți prin sponsorizare tot de Direcția Silvică Bacău.

Ne dorim ca manifestările de acest gen să se multiplice și să devină o componentă dinamică a viețiituturor liceelor și liceenilor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web