29 Aprilie – Ziua internațională a dansului

dansIn fiecare an la data de 29 aprilie este aniversată Ziua internațională a dansului, prin care se încurajează promovarea acestei forme de exprimare artistică.

În 1982, Institutul Internațional de Teatru, prin Consiliul Internațional al Dansului, a hotărât ca pe 29 aprilie, în fiecare an, să fie celebrată Ziua internațională a dansului. Astfel se marcheaza și ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810).

Cu aceasta ocazie, in intreaga lume sunt organizate evenimente culturale: cursuri, expoziții, materiale de prezentare pentru toate tipurile de dans, seri de dans, spectacole de stradă și spectacole speciale. Anual,o data cu aceasta sarbatoare,  o personalitate de rang mondial din lumea dansului este invitată să lanseze un mesaj special.

În România, în mai multe orașe sunt organizate manifestări culturale pentru celebrarea dansului, printre acestea se numără și un spectacol desfășurat la Conacul Golescu Grant, la care participă peste 100 de copii talentați din sectorul 6, din București. La Arad are loc a doua ediție a Zilei internaționale a dansului, organizată de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură și Doma Art Style, la Sibiu are loc premiera creației “La fille mal gardée”, la Teatrul de Balet.

In Bacau, centrul de joaca prntru copii, LALA Play sarbatoreste deasemeni Ziua Mondiala a Dansului. Vei avea ocazia sa vezi dansatori pasionati, vei invata in pas cu ei si, in final, ne vei arata ce stii. Cum ne-am obisnuit la evenimentele marca LALA Play, nu vor lipsi concursurile, surprizele si premiile.

De la ora 18.30, tot in Bacau,  in incinta hypermarket-ului de lânga insula de agrement, sportivii de la Academia de Dans Adamas Bacau vor organiza un flashmob, in care vor fi prezente atât dansurile sportive, cât si dansul modern.

 

Sursa: www.agerpres.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web