S-a dat startul la Gala Star , ediţia a X-a

DSC_0170Vineri 24 Aprilie s-a dat oficial startul Galei Internaţionale A Recitalurilor Dramatice , o gală mult aşteptată de   actori , regizori ,  scenarişti, critici de teatru  dar şi  de publicul larg. Festivitatea de deschidere  a avut loc în Sala Mare a Teatrului Bacovia la ora 17:00 .

După cum ne-am obişnuit , prezentatorul a fost nimeni altul decât actorul Matei Bogdan care a urcat pe scenă alături de actriţa Florina Găzdaru . Alături de cei doi prezentatori au urcat pe scenă şi directorul şi managerul Teatrului Bacovia , Anca Sigartău dar si vice-primarul Radu Ababei , fiecare avât onoarea de a da startul şi de a scrie un gând bun în Caietul de impresii a Galei Star.  Acesta a fost apoi expus în holul teatrului pentru ca fiecare care doreşte să îşi noteze impresiile să poată să facă  acest lucru .

După festivitatea de deschidere , de la ora 17: 30 publicul şi toţi cei care au dorit , au fost aşteptaţi în Sala Studio la Recitalul în concurs  „Fetiţa soldat” de Mihaela Michailov  , jucat de  tânara actriţă Ingrid Robu . Regia a fost realizată de Adrian Tamaş , spectacolul aparţinând Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ. Durata acestui spestacol  a fost de 65 de minute . Acesta a fost dedicat tuturor bunicilor şi a prezentat drama unei fetiţe de 8 ani care şi-a pierdut mama , iar tatăl ei hotăraşte să o lase în grija bunicii . Fetiţa povesteşte diferite întâmplări  trăite alături de bunica, dar subliniază şi faptul că nimeni nu înţelege că ea doar vrea să îşi protejeze bunica  bolnavă , alegând meseria de „soldată”. După acest spectacol care a transmis foarte multe emoţii , spectatorii au putut merge şi la două recitaluri extraodinare .

Primul a început de la ora 19:00 în Sala Studio . „Copii răi” de Mihaela Michailov  , cu actriţa Katia Pascariu în prim plan a fost spectacolul câştigător al  Marelui Premiul şi al Trofeului Galei Star  la cea de-a IX –a ediţie din 2014 . Regia acestui recital a fost realizat de Alex Mihăescu şi durata a fost de  55 de minute .

Al doilea recital , a început de la ora 21:00 în Sala Mare a teatrului .  Spectacolul „Alcoforando’s Sound” a adus-o în faţa publicului pe cunoscuta actriţă a Teatrului Bacovia  , Eliza Noemi Judeu câştigătoare a Premiului „Ştefan Iordache” la cea de-a VII-a ediţie a Galei Star din 2012 . Spectacolul este o adaptare de Firuţa Apetrei , după „Scrisorile portugheze” de Mariana Alcoforando .În cadrul recitalului au paticipat şi instrumentişti ai Filarmonicii „Mihail Jora” : Ciprian Sinischi-vioara 1 , Dan Crivăţ –vioara 2 , Ciprian  Cărare –contrabas şi Liviu Mera – violoncel .

Astfel a trecut prima zi din cele cinci , ale Galei Star .

Reporter: Ioana BOUR
Foto: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web