OLE – ZIUA A TREIA

DSC_9891

 Autor: Ioana BOUR

Impresii din excursie

       Cu toate că s-a dat startul  de mai bine de douăzeci şi patru de ore  la Olimpiada Naţională de Tehnică, după proba scrisă  am  reuşit să profităm şi  de vremea frumoasă de afară.  Deşi la început participanţii au manifestat o oarecare reţinere de a creea prietenii şi de a socializa, fiind distraşi de telefoanele poate prea performante sau de playlist-ul prea încărcat, pe parcurs am rămas surprinşi de cât de prietenoşi şi vorbăreţi pot fi.

Plecăm la drum . Mai mult decât sceptici în ceea ce va reuşi să fie o excursie mai mult decât interesantă şi  plină de zâmbete.  În autocar ne –am întâlnit cu participanţi din : Bacău , Arad , Braşov ,  Bistriţa-Năsăud  şi nu numai.  După îmbarcare ne-am confruntat  cu linişte şi l-am rugat  pe şofer să ne pună nişte muzică, dar am avut parte de primele hituri  ale trupei Akcent care i-au făcut  pe mulţi să spună o replică mai mult   decât cunoscută : „Dă mai tare şi închide !”.

Oarecum „teorizaţi” de piesele trupei Akcent , ne-am continuat plimbarea şi nu după mult timp am ajuns la Salina din Târg –Ocna, sau „Perla Moldovei” cum a denumit-o un profesor însoţitor. După ce am ajuns în faţa minei Trotuş a început „ valul ”  de fotografii dar şi nelipsitele  selfiuri, care mai de care  mai artistice. Am reuşit,  de asemenea să aflăm de la un participant cum poţi  să distrugi un selfie când  autobuzul minei trece printr-o zonă  plină de denivelări . Ajunşi în mină am început să prindem mai mult curaj şi ne-am fotografiat  cu munţii de sare și am făcut multe, multe  fotografii de grup , orice ar însemna grup fie el din cadrul olimpiadei fie poate alţi turişti.

Am vizitat şi biserica Sfânta Varvara şi bineînţeles  că nu am uitat să ne jucăm, ne-au demostrat asta un câțiva elevi din Bucureşti şi nu numai prin faptul că s-au dat pe  topogan şi în scrânciob mai rău decât un copil.

După plimbarea mai mult decât frumoasă din Mina Trotuş , am încercat   să schimbăm puţin atmosfera, aşa că ne-am gândit să facem cunoştinţă cu autocarul numărul doi . În acest autocar , participanţi au fost mai vorbăreţi poate că s-au distrat prea mult în mină. Cert este că nimeni nu a scăpat de incursiunea în istoria Conacului de la   Tescani, însă nu înainte  de a a face puţină mişcare la Izvoarele de la Slănic.

Dacă ar fi să tragem linie la acestă mini-excursie,  noi toţi am avut parte de un  respiro,  de o pauză benefică şi în  plus că am putut  vizita locuri pe care nu le-am mai văzut şi până la urmă am  socializat cu mulţi oameni noi .

 

Iată și toate  fotografiile din excursie


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web