21 Martie, o zi în care trebuie sa iubim si sa daruim !

DSC_0587Asociatia Sindrom Down Bacau a organizat , sambata 21 Martie 2015 cu ajutorul Primariei Bacau, laTeatrului de Vara „Radu Beligan” un concert caritabil care s-a dorit a transmite că cei suferinzi de acest sindrom, nu sunt altceva decât niste persoane minunate , care în ciuda problemelor lor zâmbesc si traiesc fiecare zi cu o energie si o bucurie extraodinara .

Principalii participanti care au raspuns pozitiv la, a ajuta pe cei care sufera de acesta boala , au fost : Ansamblu folcloric profesionist „Busuiocul” cât si Colegiul National de Arte „George Apostu”. Doamna Gabriela Otelita , director al Asociatiei Sindrom Down Bacau , a mentionat ca principalul motiv pentru care ne-am întâlnit este de a încuraja pe copii aflati în aceasta situatie si că si ei pot face aceleasi lucruri ca si noi iar mai presus de toate , ei trebuie sa zâmbeasca .

Startul acestui concert a apartinut copiiilor din cadrul asociatiei dar si a sase dintre voluntari. Acestia au încântat publicul printr-un dans cu tema japoneza , transmintând bucurie si tot odata multa compasiune . Domnul Ilie Bârzu, un om de baza al comunitatii bacauane a tinut sa sublinieze faptul ca doreste sa multumeasca Asociatiei Sindromul Down Bacau ca „ l-a primit în familie”.
Un alt element de baza, a acestui eveniment a fost Ansamblul folcloric profesionist „Busuiocul” care a ridicat scena în picioare prin inedita prestatie care a avut-o .
Nu trebuie uitate solistele : Miruna Rotaru, Paula Florescu , Ana-Maria Spataru , Bianca Tâmpu dar si Maria Sova care au adus voia buna în rândul publicului . Dansatorii au adus frînturi din folclorul românesc prin diferite dansuri si coregrafii , dintre ele anintim : „ Dansul din Oituz ”, „Dansul ciobanesc ”, „Sârba ofiterilor ” dar si prin horele dansate .
De la eveniment nu au lipsit nici fetele de la Clubul de Kango Jumps Bacau , care ne-au demonstat înca o data ca poti transforma un exercitiu de kangoo jumps într-o joaca care e mai mult decât distractiva .

În încheiere copiii din cadrul asociatiei si nu numai au primit dulciuri si diplome de onoare si bineînteles ca au fost aduse multumiri atât organizatorilor , sponsorilor cât si partenerilor media .

Reporter: Ioana BOUR
Foto: Ionut UNGURU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web