Jocul celor ”40 de zile” cu Chris Simion

DSC_1011

Marti, 3 Martie 2015 în cadrul „Alexandria Librarii” , a avut loc lansarea de carte : „40 de zile” la editura Trei , a autoarei Chris Simion . Acesta a ales să provoace cititorii la un dialog , la un traseu în timp , la un demers spiritual , la un joc al introspecţiei şi al (re )găsiri de sine .

Chris Simion , a dorit să sublinieze faptul că , scrie pentru ea , nu neapărat pentru a fi citită şi că orice carte , încercă să transmită valorile esenţiale ca : adevărul , credinţa şi ideea de pozitivism care au o importanţă covârşitoare în cadrul societăţii actuale .
Dacă aceste lucruri au fost lămurite , autoarea Chris Simion a primit şi numeroase întreabări de la cititori . Nicolae a fost cel care “a spart gheaţa ” prin întrebarea : “de ce 40 de zile ? “, o întrebare firească ce se declanşează în mintea unui cititor fie el adolescent sau adult , care doreşte să urmeze un traseu de introspecţie şi regăsire , citind cartea de faţă . Aceasta a răspuns astfel :” Pe lângă accepțiunea semiotică şi mistică a numărului 40 , am dorit să un demers spiritual cu ajutorul proiectului realizat în colaborare cu editura Trei :40 de oraşe , 40 de librării , 40 de întâlniri , 40 de zile “. În cadrul dialogului între cititori şi scriitoare s-au ivit mai multe semne de întrebare, ca acesta enunţat de o adolescentă :”De ce scrieţi ? “, autoarea a răspuns printr-o altă întrebare : ” De ce simţiţi nevoia să respiraţi ?”, stârnind astfel un zâmbet larg din partea cititorilor .
Acesta a mai subliniat în cadrul întâlnirii , că personajele (floarea – soarelui şi zmeul ), au fost create pornind de la situaţii reale , dar care au purtat-o pe calea imaginarului folosindu-se de metaforă care a dat planul basmului în carte . În încheiere Chris Simion , a pus în valoare faptul că , ea doreşte să deschidă uşa sufletului dar nu doreşte “să bruscheze” pe nimeni în căutarea sinelui dar îşi poate urma propriul traseu spiritual notându-și impersiile într-un jurnal de călătorie care la rândul lui va fi publicat .
Reporter: Ioana BOUR
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web