O întâlnire de la suflet la suflet cu Dan Puric

Dan-Puric-Conferinta-despre-Identitatea-Romaneasca-provinciePlecând de la deviza că trebuie să ne întâlim de la suflet la suflet şi că lucrurile trebuie să ajungă direct la inimă , scriitorul şi regizorul Dan Puric, a vorbit luni 16 februarie 2015 , despre identitatea noastră ca popor şi ca parte din U.E într-un mod original.
Ca de fiecare dată acesta a reuşit să ţină publicul atent şi în timpul conferinţei , Dan Puric afirmă „ Eu am mai multe identităţi , pe de o parte eu sunt cel care are un C.N.P în cartea de identitate şi pe de altă parte eu sunt prestatorul de servicii cultural artistice” , iar după acestă afirmaţie un spectator a spus: „ Vă rugăm ,rămâneţi aşa cum sunteţi!”.
Întâlnirea de ieri a avut ca scop ,punerea în valoare a identităţii sub toate formele ei , astfel identitatea este o taină , formată din : cinstea , corpul uman , umor, timiditate , valorile şi spiritualitatea , dar mai ales din credinţă şi milă . Ultimile constante : credinţa şi mila , acestea ne-au salvat , afirma Domnul Puric .De asemenea acesta a mai spus că : „ Nu e primordial a avea în detrimentul de a fi !” , astfel acesta a subliniat că este important să faci tot ce îţi să în putinţă indiferent de ce poziţie socială ai .
Dan Puric , a mai vorbit şi despre paralelismul generaţional ,spunând că generaţia ceauşistă este o generaţie „vaccinată” ,caracterizată de :spiritul primejdiei şi cel conservator , spre deosebire de generaţia tânâră pe care o numeşte generaţia „zăpăcită” , care nu îşi găseşte locul şi care nu are un scop bine stabilit .
Acesta a încheat prin a spune că : „Nu trebuie să încetezi să fi român” şi că trebuie să avem credinţă în identitatea noastră . După terminarea conferinţei , Dan Puric a fost îndelung aplaudat iar spectatorii s-au ridicat în picioare .

Reporter: Ioana BOUR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web