Incep inscrierile pentru “Gala Star” 2015

DSC_0691Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri la cea de-a II-a ediţie a Concursului de Dramaturgie – Monodramă, secţiune competiţională din cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru GALA STAR, care se va desfăşura în perioada 24 –28 aprilie 2015.
Concursului de Dramaturgie – Monodramă este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesă de teatru originală, dramatizare, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor.

Nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate.Textele trimise pentru concurs nu se înapoiază autorilor.

Lucrările vor fi trimise pe adresa:

Teatrul Municipal „Bacovia”, Str Iernii Nr. 7, cod 6000050, Bacău, jud. Bacău, cu menţiunea: „Pentru concursul de creaţie dramatică – monodramă”, până la data de 1 martie 2015 (data poştei).

Lucrările, trimise în două exemplare, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va menţiona numele şi adresa expeditorului. În plicul ce conţine lucrarea va fi introdus un alt plic închis care va include numele, adresa autorului şi un motto care se va regăsi pe prima pagină a lucrării şi va servi drept element de recunoaştere. Acest plic se va deschide după desemnarea câştigătorului.

Textele propuse vor fi citite şi apreciate de către un juriu alcătuit din personalităţi ale vieţii teatrale româneşti. Rezultatele concursului vor fi anunţate până la data de 31 martie 2015 iar premiul va fi decernat în cadrul GALEI STAR 2015.

Premiul de Dramaturgie constă în montarea textului câştigător la Teatrul Municipal „Bacovia”, laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodramă, la ediţia a III-a, din 2016.
Toate textele intrate în discuţia finală a juriului vor fi publicate pe site-ul

Galei STAR (www.galastar.ro), în cadrul Secţiunii „Texte pentru Monodramă”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web