“Licitaţie de colecţie”

foto_licitatie_13

Le-am văzut și mi-au plăcut de la bun început. A fost, am putea spune, dragoste la prima vedere. Le privisem câteva minute bune și dintr-o dată mi-a venit ideea. Lângă mine, Remus, aștepta parcă un răspuns. El și colegii de la Karpen se străduiseră de ani buni să le adune, să le conserve și chiar să le facă funcționabile.

Erau acolo, în sala-muzeu a exponatelor de comunicație, minunile tehnicii din generațiile trecute: telefoane negre, sobre ca niște egrete cu aripile împietrite, magnetofoane pe care altădat’ se plătea o chenzină jumate, pick-up-uri cu discuri din vinil care abia așteaptă să cadă acul elegant și subțire din eterul înghețat de amintiri, cutii dreptunghiulare, rare cândva, la care buncii noștri or fi auzit într-un august de foc, celebrul: ”Nu părăsiți aparatele de radio, în curând se va trasmite un comunicat important pentru țară…”, televizoare alb-negru care parcă mai poartă, în argintul lor stins, urmele ACTUALITĂŢILOR  de altădată, ale zglobiei MIHAELA sau ale TELECINEMATECII…Ba, chiar și un tv sport, elegant, aproape trufaș, din cutia căruia mă așteptam să aud dintr-un moment în altul vocea lui CRISTIAN  ŢOPESCU  sau a lui GRAUR!

Obiecte de licitație unul și unul…. A, și două telefoane din alea cu fise: 1 leu pentru convorbiri locale și 3 lei pentru cele județene!

Ce mai, o splendoare de colecție, pusă la dispoziția amatorilor sau profesioniștilor în ceea ce înseamnă suveniruri! O muncă titanică a celor de la Karpen care, pe 18 decembrie, le oferă băcăuanilor, în premieră, posibilitatea de a oferi celor dragi un cadou de neuitat. Sau, de ce nu, de a-și oferi lor înșiși un altfel de cadou pe care să-l admire cu conștiința că bucuria lor a făcut și bucuria altora.

Mai exact a elevilor de la Colegiul N.V. Karpen care vor avea unde să învețe MESERIA DE ELECTRICIAN AUTO. Într-o lume ahtiată după diplome scumpe (inutile de cele mai mule ori), directorul de la Karpen, Remus Cazacu, colegii săi, s-au gândit că tânărul are nevoie de o pâine pe care să o câștige la modul sigur. Probabil că pe viitor de aceasta va fi nevoie în învățământul românesc: de lucruri pragmatice și de oameni cărora le pasă, care au voința și energia să le pună în practică.

Prieteni ai ideilor cu folos, oameni frumoși, îndrăgostiți de obiecte care au viața lor, veniți la ”LICITAŢIE DE COLECŢIE”!

Veniți la Microrevelionul de după, va fi de poveste pentru că nouă ne plac poveștile!. Mai ales cele care adună împreună oameni care vor să lase un semn. O urmă. O dâră după care să apuce, cândva, alții, care acum au nevoie de noi! ACUM!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web