Eco-reporteri din trei ţări, la Palatul Copiilor Bacău

DSCN0741Elevi de la 38 de şcoli din România, Slovacia şi Bulgaria s-au înscris la cea de-a IV-a ediţie a Concursului de ecologie şi protecţia mediului ”Eco-reporteri în acţiune”,  organizat de Palatul Copiilor Bacău.  Holul de la etajul II al instituţiei de învăţământ non-formal a devenit zilele acestea neîncăpător pentru mulţimea de lucrări practice realizate cu măiestrie de micii iubitori de natură şi de frumos.

 “Ediţia din acest an a implicat elevii în cunoaşterea problemelor de mediu din zonele în care ei locuiesc, i-a incitat să găsească soluţii de rezolvare a acestora, le-a stimulat creativitatea şi le-a îmbunăţăţit abilităţile practice. Ei au realizat aplicaţii, prin corespondenţă, pe trei direcţii: au făcut investigaţii de mediu, au conceput logo-uri pentru proiecte ecologice şi au construit din deşeuri reciclabile machete de plante şi animale aflate în pericol la nivel planetar sau ocrotite de lege.”, a declarat prof. Nela Dumea, coordonatoare a Cercului de Protecţia Mediului – Ecologie de la Palatul Copiilor Bacău, şi iniţioare a concursului.

Anul acesta au fost înscrise în concurs 280 de lucrări, trimise de 38 de şcoli, elevii fiind îndrumaţi de 65 de profesori. Jurizarea se desfăşoară în aceste zile, cu participarea unor reprezentanţi ai instituţiilor partenere: Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău,  Agenţia de Mediu, Administraţia Bazinală Apele Române ”Siret” Bacău şi Direcţia Silvică Bacău.

Expoziţia rămâne deschisă până la sfârşitul lunii noiembrie, toţi amatorii de artă şi frumos care vor să-şi îmbogăţească cunoştinţele de transformare a deşeurilor din gospodărie în obiecte demne de admirat sunt invitaţi la etajul II al Palatului Copiilor Bacău pentru vizitare. Competiţia este înscrisă în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Regionale şi Interjudeţene  2014 al Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web