Ziua vârstnicului

IMG_4587

Întocmai explicaţiilor date în DEX, ei, SENIORII, sunt stăpânii unei perioade de viaţă în care-şi exercită, în mod propriu şi personal, puterile atribuite de greutatea şi înţelepciunea anilor pe care-i poartă în mod responsabil şi respectabil, cu multă demnitate şi răbdare, încercând să reziste şi să supravieţuiască în faţa tuturor schimbărilor fizice, sociale, politice, economice ce vin asupra lor.

În cei doi ani de proiect Comenius-parteneriate şcolare, am avut ocazia să-i avem alături în proiectul “The fairytale of the european g(old)en future” pe seniorii de la CLUB 60+, care împreună cu elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic de Comunicaţii “Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău au format echipe de lucru mixte pentru un schimb intergenerational de valori umane,valabile pe tot parcursul vieţii.

Le mulţumim acestor vârstnici, fără de vârstă, pentru că ne-au fost mereu alături în fiecare activitate de rulată pe tot parcursul celor doi ani de parteneriat. S-au dovedit a fi parteneri loiali, sinceri, înţelepţi, consecvenţi, dinamici, inimoşi şi nobili, tineri în adâncul sufletuluilor şi dornici de a învăţa mereu lucruri noi, dar mai ales darnici, oferind “bunătăţi” din vistieria lor experienţială.

Cu toţii – elevi, profesori, seniori – am strâns în arhiva noastră de amintiri nenumărate moment extrem de frumoase şi încărcate cu învăţături şi sfaturi de viaţă, cu multe emoţii şi bucurii, cu încurajări pentru a lupta în faţa tuturor vicisitudinilor pe care le aduce orice perioadă a vieţii şi cu aspiraţii, dorinţe permanente de a dobândi cât mai multă fericire prin implicare direct în orice tip de activitate fizică, mentală, socială, coraborate cu achiziţia unor noi abilităţi şi deprinderi de viaţă cât mai sănătoase, pentru o viaţă lungă şi cât mai armonioasă şi echilibrată,în mijlocul unei societăţi mereu în schimbare.

Le mulţumim că ne-au însoţit şi călăuzit în toate etapele acestui proiect şi că am păşit alături, unii de alţii, pe un drum de ei bătătorit şi de noi nesigur şi necunoscut. Chiar dacă acesta a fost de scurtă durată, îl vom considera unul valoros şi demn de tot respectul şi stima noastră, în faţa unor luptători şi învingători cu ei înşişişi, cu viaţa.

Noi, echipa de proiect Comenius – elevi şi profesori, vă urăm din suflet “LA MULŢI ANI”, o viaţă îndelungatăşi cu multă sănătate şi bună stare, să vă păstraţi aceeaşi vioiciune debordantă şi tinereţe în suflet şi să aveţi parte de multe bucurii alături de cei dragi d-voastră.

DSC_0260

DSC_0832

IMG_4559

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web