Inedit. Ebook-uri pentru elevii de la Karpen

DSC_2329Inceputul de an scolar a adus o premiera la Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” Bacau. Acestia au primit 30 de ebook-uri, un fel de „minitablete” special concepute pentru a citi cartile in format electronic.

Acestea au intrat in dotarea bibliotecii liceului, putânt fi citite si chiar imprumutate acasa, ca orice carte. Deosebirea fata de cartile clasice este ca pe o astfel de tableta au putut fi stocate 1.500 de volume, pe tot ce inseamna literatura universala.

„Ideea dotarii bibliotecii scolare cu aceste carti electronice isi are originea in dorinta noastra de modernizare si eficientizare, de a tine pasul cu evolutia tehnologica, având in vedere ca suntem un colegiu de comunicatii. Mai mult, cartea electronica permite stocarea unei cantitati foarte mari de informatii, ceea ce face din aceste dispozitive un redutabil concurent al cartii in format clasic, pe hârtie. Cele 30 de minitablete sunt doar un inceput, pentru ca pe viitor intentionam sa crestem stocul.”
prof. Remus Cazacu, director CTC „N.V.Karpen”

Fondurile pentru achizitionarea acestor ebook-uri au fost directionate de Asociatia Karpen 2010, formata din asociatia parintilor, elevilor si profesorilor de la CTC „N.V. Karpen”, suma totala fiind aproximativ 9.000 lei.

Mai mult, printr-un concurs organizat la nivelul liceului, trei elevi – Constantin Ocheana (clasa IX I), Ionut Paveluc (clasa IX G) si Ioan Spataru (clasa IX K) – au câstigat personal câte o tableta, oferita de aceeasi asociatie.

Articol publicat de ziarul DESTEPTAREA din Bacau

Articolul poate fi citit si A I C I

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web