Emoții și e-book-uri

02DSC_0294Chiar dacă au mai trecut prin aceleași stări de zeci de ori și știu scenariul pe de rost, profesorii nu pot scăpa de …emoțiile începutului de an școlar. La Colegiul Tehnic de Comunicații Nicolae Vasilescu Karpen anul acesta emoțiile s-au îmbinat armonios cu premiile oferite pentru cei mai buni, cu premiile oferite bobocilor dar și cu emoțiile revederii cu foștii absolvenți, actualii studenți sau angajați.

Peste toate însă au venit ebook-urile. Ce sunt ele? Ultima metodă de a citi cărțile în format electronic. Această ultimă metodă sau găselniță cum i-ar spune unii, arată clar direcția spre care se îndreaptă karpenienii. 30 de astfel de “minitablete”, special concepute pentru a citi cărțile în format electronic, vor dota biblioteca școlii, urmând să fie achizionate în număr mult mai mare dacă ele se vor bucura de succes din partea cititorilor.

Exact pe gustul elevilor,  ebook-uri pot fi citite și împrumutate acasă  ca orice carte. Deosebirea marea constă în numărul uriaș de volume care poate fi stocat pe o astfel de minitabletă: 1.500 de cărți. Acestea au déjà stocate pe ele, tot ceea ce înseamnă literatură universală.

De la ebook-uri trecem însă la tablete. Bobocii karpenieni au participat la extragerea celor 3 tablete ce au fost oferite ca premii celor ce au dat LIKE la pagina de facebook a școlii – ColegiulKarpenOficial. Trei dintre ei au pus în ghiozdan și câte o tabletă:  Ocheană Constantin de la clasa IX I,  Paveluc Ionuț Daniel IX G și Spătaru Ioan IX K.

Emoții au avut și managerii colegiului: director general Remus Emanoil Cazacu, dir adj Gheorghe Ilcoș dar și dir adj Virgil Popa precum și invitații: inspectorul pentru educaţie permanentă şi mentorat Camelia-Elena Râncu ce a transmis gândurile inspectorului general, inspectorul  Petrică Muscalu de la Secția 2 de Poliție Bacău dar și Consilierul Local și membru în Consiliul de administrație al școlii dl Ilie Bîrzu care își reamintesc cu plăcere zilele de la liceu.

Directorul general Remus Emanoil Cazacu a prezentat și nouă bază de instruire practică,  ce va fi realizată prin supraetajarea cantinei și care se va finaliza în curând, bază ce oferă cel mai modern spațiu de practică din Moldova, pentru elevii din domeniul Turism și Alimentație.

Emoțiile au fost imortalizate pe cameră de către elevii de la televiziunea școlară  TVaBC dar și de către micii reporteri de la Radio Adolescența.

În final peste 160 de elevi premianți au primit din partea Asociației Karpen 2010, prin intermediul diriginților, diplome și premii în valoare de aproximativ 5 000 de lei.

Un an bun, plin de emoții pozitive și de ebook-uri citite și răscitite!


Foto: Adolescenta Media

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web