10 lucruri mai puțin știute despre roșii

Foto:  www.garbo.ro

Foto: www.garbo.ro

Toata lumea stie ca vara este anotimpul fructelor si a legumelor. Daca tot e vorba de legume,una din cele mai consumate  este rosia, despre ea vom vorbi mai departe deoarece suntem siguri ca sunt destul de multe amanunte despre ea pe care nu le stiti.

1. China este cel mai mare producator de rosii.

2.   Roşiile nu trebuiesc păstrate în frigider

Aerul rece le impiedica să se coacă şi le alterează textura. Pentru a-şi păstra gustul, trebuiesc păstrate la temperatura camerei.

3. Primele tipuri de roşii nu au avut culoarea roşie

4. Roşiile sunt de fapt fructe

Din punct de vedere botanic, roşiile sunt fructe. Însă în 1893, Curtea Supremă a decis că acestea pot fi denumite şi ”legume”.

5. Roşia poate fi numită ”piersica lup”.

Denumirea stiintifica fiind Lycopersicon lycopersicum, care înseamnă ”piersica lup”

6. Roşiile sunt originare din Anzi

7. Există aproximativ 10.000 de tipuri de roşii în întreaga lume

8. Roşiile pot fi folosite pentru îngrijirea pielii

9. Americanii mănăncă aproximativ 10 kilograme de roşii pe an

10. Oamenii credeau că roşiile sunt otrăvitoare

În anii 1700, europenii se temeau să consume roşii deoarece aristocraţii se îmbolnăveau şi mureau după ce le mâncau. Roşia a primit porecla de ”mărul otrăvitor”. Problema nu erau însă roşiile, cu farfuriile din aliaj de cositor şi plumb pe care acestea erau servite. Din cauza acidităţii crescute a roşiilor, acestea deveneau otrăvitoare.

 

Sursa: www.mediafax.ro

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web