Galele 10 pentru KARPEN

07DSC_0443Ediţia a III-a a Galelor 10 pentru KARPEN s-a dovedit anul acesta extrem de palpitantă, mai ales că s-a premiat echipa şi nu omul. Toată premierea a fost proiectată într-o lume de basm cu prinţi şi prinţese la Palatul Karpen. Galele au debutat cu inaugurarea Laboratorului de electronică ce a fost modernizat cu echipamente şi materiale de către Societatea A-E Electronics reprezentată de director Gheorghe Cârnu şi apoi dezvelirea Monumentului Iubirii. O inimă de inox unde elevii karpenieni pot veni şi declara dragostea eternă închizând-o cu un lacăt. Întreg spectacolul s-a desfăşurat în Foişorul liceului.

Pe covorul roşu au păşit reprezentanţi ai Primăriei, Prefecturii dar şi alte personalităţi şi persoane publice din judeţul Bacău, care prin contribuţia lor au reuşit să aducă un plus de valoare în acest an şcolar Colegiului Tehnic de Comunicaţii Nicolae Vasilescu Karpen. Ei au fost premiaţi cu trofee şi diplome de excelenţă în parteneriat local. Directorul firmei A-E Electronics a primit şi titlul de Membru de onoare al Asociaţiei Karpen 2010.

Ideea de echipă a fost subliniată de directorul liceului, Remus Cazacu aprecind munca între elevii de la profesională şi maiştrii instructori ce au realizat Monumentul iubirii,  aparatele de fitness dar nu s-a trecut cu vederea şi munca între profesori pe diverse comisii.

Prezentatorul Paul Cucu, profesor şi el, îmbrăcat într-un frac de poveste a destins atmosfera prezentând şi maxime legate de munca în echipă, care este esenţială şi îţi permite să dai vina pe altcineva.

Apoi suspansul a cescut odată cu nominalizările pentru râvnitele 10 trofee.

I. Categoria Cea mai importantă contribuţie la construcţia instituţională a CTCNVK

Câştigător, echipa din cadrul Grădiniţei Bambi

Reprezentată de coordonator, d-na Rodica Grosu şi perechea de educatoare Cristina Baban şi Ana Luiza Rotaru! Începând cu toamna anului 2011, în cadrul grădiniţei care deja funcţiona în incinta colegiului se înfiinţează şi grădiniţa cu program prelungit, ceea ce a însemnat realizarea, în numai 3 ani, a întregii infrastructuri necesare funcţionării. Chiar dacă s-a plecat de la 0 în această privinţă, Grădiniţa Bambi reprezintă acum o instituţie de succes în peisajul educaţional al Colegiului KARPEN!

D-na Rodica Grosu a reuşit să coaguleze o echipă performantă, optimistă şi creativă care se distinge prin profesionalism, talent organizatoric şi implicare. Feedback-ul oferit de beneficiarii activităţii echipei a scos întotdeauna în evidenţă pasiunea cu care muncesc, dragostea pentru copii!

 

II.  Categoria Cea mai importantă lucrare de dezvoltare a infrastructurii CTCNVK!

Această categorie îşi revendică singurii câştigători posibili, o adevărată suită de meşteri mari, ,,calfe şi zidari”: echipa formată din Vasile Lupuleasa, Dan Popa, Ştefan Beteş, Ionel Benea, Iliuţă Ionică sub bagheta Meşterului Manole, ,,care-i şi întrece”, Ion Sfârlea. Această echipă a realizat o lucrare deosebit de complexă – extinderea corpului A cu 3 spaţii noi, birou contabilitate, sală consiliu şi grupuri sanitare cadre didactice, în regie proprie, într-un timp record – 6 luni! Mai trebuie adăugat că echipa a venit cu soluţii inedite şi originale de execuţie care au dus la folosirea eficientă a materialelor, la calitatea ireproşabilă a lucrărilor, şi toate acestea în pofida  faptului că echipa noastră nu este una de şantier, ci una de întreţinere. Cu siguranţă, nu există în această regiune şcoli care să realizeze astfel de lucrări în regie proprie.

III. Categoria Colaborarea anului sau cea mai productivă experienţă de lucru în echipă cadre didactice – elevi

Câştigător, echipa formată din d-l maistru Baciu Gheorghiţă şi d-na inginer Cenuşe Lavineta şi grupul de elevi de la clasele a XI –a K şi L, profesională, Daniel BUHLEA, Ștefan Ionuț COSFERENȚ, Eusebiu BENCHEA, Petru LUCACIU.

Această echipă a reuşit să realizeze lucrări remarcabile în acest an şcolar, dintre care amintim: amenajarea atelierului cu echipamente de la A E – Electronics, realizarea Monumentului Iubirii, a celor 5 aparate de fitness, 10 surse de alimentare tensiune variabilă, stâlpii pentru terenul de tenis.

IV. Categoria Cea mai rezonantă activitate de educaţie comunitară

Câştigător: Echipa proiectului Eco – şcoala, coordonată de prof. Virgil Vatră!

Echipa de proiect a fost alcătuită din Daniela ANDRONIC, Gabriel NASTASĂ, Carmen ARDELEANU, Anca GURLUI, Ana Maria CUȚULAB, Diana IUREA, Simona BALINT, Mihaela TURCU, Ioana BERECZKI, Alina PARASCHIV.

Această echipă inimoasă a reuşit să redobândească Steagul Verde şi a câştigat pentru organizaţia noastră statutul internaţional de Eco – şcoala. De asemenea, profesorii care au contribuit la succesul acestui proiect au îndrumat un număr de elevi în diverse acţiuni, concursuri şi campanii internaţionale: Luna Pădurii, Learn about Forests, Young Reporters for Environment, World Days of Actions.

V. Categoria Cea mai curajoasă comisie metodică

Este, de asemenea, o categorie care şi-a desemnat unicii câştigători în echipa comisiei metodice de Alimentaţie Publică, alcătuită din Dana Dimitriu, Doina Nechitoi şi Andreea Marcoci.

Necesitatea diversificării inteligente a ofertei educaţionale, solicitările crescânde ale pieţei muncii pe profilul serviciilor au determinat luarea deciziei de introducere a unor noi calificări din Domeniul Turism şi Alimentaţie publică, organizator banqueting şi tehnician în gastronomie. Aşa că a fost nevoie ca cei mai curajoşi dintre noi să schimbe total paradigma calificării lor şi să o ia de la capăt, înscriindu-se la cursuri postuniversitare de reconversie profesională tocmai la Galaţi, la Universitatea ,,Dunărea de Jos”, elaborând materiale de predare – învăţare, implicându-se în dotarea laboratorului de alimentaţie publică pentru a putea oferi elevilor care optează pentru aceste noi calificări pregătirea de specialitate.

VI. Categoria Departamentul anului sau cel mai complex serviciu din şcoală

Nominalizări:

Serviciul Secretariat

Serviciul Logistic Informatizare

Serviciul Contabilitate

Câştigătorul acestei categorii este SL INFO, coordonat de Florin Iordache

Echipa este formată din Radu ISAIC, Gabriel NASTASĂ, Daniela ANDRONIC, Vasile LEZERIUC, Vasile LUPULEASA, Dan VIDA.

Ne-am obişnuit cu toţii să-i considerăm pe aceşti oameni buni la toate. Sunt profesioniştii IT and C, capabili să pună pe picioare o reţea de peste 300 de calculatoare, 50 UPS, 40 de imprimante sunt policalificaţi în electronică, automatizări, pagini WEB, Corell, reviste, publicaţii – oamenii de bază pentru organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare – TIC, info, limbi romanice, geografie. Aceşti oameni reprezintă inima hard şi soft a colegiului.

VII. Categoria Proiectul anului sau proiectul cu cel mai mare impact la nivelul şcolii şi al comunităţii

Nominalizări:

ü  Mai mult verde – proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Bacău pe legea 350

ü  Invinge-te pe tine însuți – proiect cofinanțat de Fundația Comunitară Bacău prin programul YouthBank

ü  Proiectul multilateral “The Fairytale Of The European G(old)en Future“ din cadrul Programului Sectorial Comenius

Câştigător: Proiectul ,,The Fairytale of the European G(old)en Future” din cadrul Programului Sectorial Comenius, responsabil Anca Stamatachi.

Echipa de implementare a proiectului este formată din: Andronic Daniela, Martiş Clara, Năstasă Gabriel, Cucu Paul, Cuţulab Ana – Maria, Marcoci Andreea, Larion Maria, Bandraburu Floarea, Balint Simona, Turcu Mihaela, Frigioiu Dănuţ, Gurlui Anca.

Proiectul se distinge prin originalitate, buget important, 24.000 euro, impact major la nivel comunitar şi complexitate, având în vedere că, fiind propus de echipa din şcoala noastră, a reuşit să atragă parteneri din 10 ţări europene şi numeroşi colaboratori locali, în atingerea unor obiective îndrăzneţ formulate: stimularea şi promovarea învăţării intergeneraţionale, a solidarităţii şi respectării demnităţii umane, promovarea unei culturi a îmbătrânirii active pentru o evoluţie armonioasă în plan psiho-socio-profesional şi spiritual.

 

VIII. Categoria Evenimentul anului sau cel mai bine organizat eveniment în anul şcolar 2013 – 2014

Nominalizări:

Miss și Mister Adolescența

ü  Zilele Colegiului Karpen

ü  Serbarea tradițiilor și obiceiurilor de iarnă

ü  Curs Festiv și Balul Absolventului

ü  Serbările pe grupe ale Grădiniței Bambi

Câştigător: Zilele Colegiului Karpen, Coord. Mihaela TURCU!!!!

Echipa a fost format din: Paul CUCU, Anca STAMATACHI, Anca GURLUI, Rodica CREŢU
Ioana BERECZKI, Adina COŞESCU
Florentina DINCĂ, Cristina RADU, Diana CRAIU, Andreea SANDU, Daniela DIMITRIU, Simona LĂCĂTUȘU, Alina FILIMON.

Proiect de amploare, Zilele Şcolii s-a transformat într-o mobilizare impresionantă de forţe, imaginaţie şi energie. De câţiva ani, este cel mai important eveniment Karpen, cu vizibilitate în comunitatea locală, intens mediatizat, devenind şi un punct strategic în proiectul de marketing educaţional. Între Sf. Andrei şi Sf. Nicolae, patronul spiritual al şcolii, s-au derulat mai multe acţiuni care au pus în mişcare toată populaţia Karpen: Ziua Naţională, Balul Bobocilor, expoziţii culinare, acţiuni de caritate, firme de exerciţiu, serbare câmpenească, simpozion şi sesiune de referate şi comunicări. Zilele Şcolii a devenit un eveniment de tradiţie, dovadă a unui înalt nivel de cultură organizaţională.

IX. Categoria Comisia anului sau cea mai eficientă comisie

Nominalizări:

ü  Comisia De Încadrare, Orar Şi Serviciile Pe Şcoală Profesori – Elevi

ü  Comisia De Evaluare Și Asigurare A Calității

ü  Comisia Pentru Elaborarea Şi Promovarea Ofertei Educaţionale Şi De Profesionalizare

Câştigător: Comisia Pentru Elaborarea Şi Promovarea Ofertei Educaţionale Şi De Profesionalizare, coord. Anca Gurlui

Comisia câştigătoare este format din: Paul CUCU, Clara MARTIȘ, Virgil VATRĂ, Gabriela BUJOR, Mihaela TURCU, Cristina RADU, Andreea SANDU, Andreea MARCOCI, Anca STAMATACHI, Dănuț FRIGIOIU, Florin GHEORGHIU, Maria LARION, Simona LĂCĂTUȘU, Carmen ARDELEANU, Gheorghiță BACIU, Lavineta CENUȘE, Greta VRÎNCEANU, Adrian FRUNZĂ, Dănuț DUMITRESCU, Cristina MAGIRESCU.

Această echipă a reuşit să pună în funcţiune un proiect extrem de laborios, amplu şi solicitant, care să rezolve necesităţile colegiului pentru una dintre cele mai sensibile zone ale activităţii noastre: proiectul de marketing educaţional, foarte important în condiţiile unei concurenţe acerbe pe piaţa furnizăriide educaţie, mai ales în zona tehnologică. Tot din partea acestei comisii au venit iniţiative şi propuneri în legătură cu necesitatea diversificării ofertei spre domenii care să ne permită formarea unor specialişti în domenii ce sunt căutate pe piaţa muncii.

Eforturile lor s-au materializat în metode inedite de prezentare a ofertei în faţa elevilor de gimnaziu – de exemplu, activităţi practice demonstrative pentru fiecare specializare sau calificare – primul film de prezentare LIB – DUB, 50 şcoli vizitate, peste 1000 km parcurşi în itineranţă.

X. Categoria Catedra anului sau cea mai laborioasă comisie metodică

Nominalizări:

ü  Catedra de Limba și Literatura Română

ü  Catedra de Matematică

ü  Catedra de Limbi Moderne

ü  Catedra de Socio Umane

Câştigător: Catedra de matematică, şef de catedră, Cristina Măgirescu

Laureaţii acestei categorii şi membrii catedrei de matematică sunt: Beatris ANGHEL, Daniela BERTEA, Daniela Manuela BUTUC, Claudia CIOCAN, Maria COȘA, Magdalena ENEA, Monica LERESCU.

Prin munca susţinută a profesorilor la clasă şi a profesorului de sprijin la orele de consultaţii – 3-4 ore săptămânal pentru clasele a XII-a şi încă o oră pentru clasele a XI-a-, această echipă este cea care a înregistrat cel mai însemnat progres în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate la bacalaureat. Au pornit de la 35, 43% în 2011, au ajuns la 69, 73% în 2012 şi au atins performanţa unui 96,37% în 2013!!!

Modul impecabil în care colaborează membrii catedrei, tinereţea, forţa creativă şi profesionalismul sunt atuurile catedrei!

Vă mai reţinem atenţia cu câteva momente speciale, cu încărcătură sentimentală de această dată!!!

În numele tuturor colegilor săi din Karpen, dorim să o chemăm alături de noi şi să o felicităm pentru un deceniu de excelenţă pe Anca Stamatachi, consilier şcolar! Mulţumim pentru cei mai frumoşi ani pe care i-ai dedicat acestei şcoli, pentru entuziasm, creativitate şi performanţă!!!

Mai avem de adresat mulţumiri şi felicitări unor oameni care şi-au dedicat toată viaţa şi energia meseriei şi vocaţiei lor în cadrul acestei şcoli!!! Colegii noştri care acum îşi încheie activitatea şi pe care dorim să-i răsplătim cu toată consideraţia, d-na Daniela Vrânceanu, d-na Rodica Creţu, d-na Lidia Balan, Lixandrina Cioroianu, d-l Savin Petru.

Vă reamintim Galele 10 pentru Karpen au debutat la propunerea dir Remus Cazacu şi de atunci sunt realizate în fiecare an la Colegiul Tehnic de Comunicaţii Nicolae Vasilescu Karpen pentru a le mulţumi cadrele didactice, nedidactice dar şi elevilor pentru munca depusă.

;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web