Aniversarea înfiinţării Flotei de Aviaţie de la Bacău

În urma evenimentelor din anul 1968, evenimente politico-militare din Cehoslovacia, la nivelul Consiliului de Apărare al ţării, s-a luat hotărârea ca la Bacău să se înfiinţeze o unitate militară de aviaţie. Aceasta era destinată pregătirii piloţilor militari pentru trecerea de pe avioanele subsonice cu reacţie, pe avioanele supersonice.

Unitatea se mai numea şi Centrul de Pregătire al piloţilor militari. Primul comandant al unităţii a fost colonelul Gheorghe Olaru (în prezent general de folitilă de aviaţie, în retragere).

“În perioda 10 -14 iunie a fost aniversată înfiinţarea Flotei de Aviaţie de la Bacău, prilej cu care am venit împreună cu elevii de la Colegiul NV Karpen Bacău să aflăm istoria acestei unităţi şi faptele de vitejie ale aviatorilor. Tot cu acest prilej am putut vedea şi expoziţia Zbor spre Nemurire ediţia a IV”, ne-a declat prof Baciu Gheorghiţă.

Astăzi unitatea de aviaţie din Bacău poartă denumirea de Flotila de Aviaţie Alexandru Şerbănescu.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web