’’NOI contăm pe TINE’’

fisuuuu (1)În perioada 9 aprilie – 31 mai a.c., a fost desfăşurat proiectul ’’NOI contăm pe TINE’’, iniţiat şi coordonat de Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău, în parteneriat cu Asociaţia Habitat for Humanity Comăneşti , susţinut de Asociaţia DEDEMAN Bacău şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. În cadrul acestui proiect au fost desfăşurate 4 activităţi după cum urmează: ’’Pentru TERRA, pentru NOI – Cursuri de Eficienţă Energetică şi Educaţie Financiară’’, ’’Ai carte, împarte – donare de rechizite şcolare’’, Gala Donaţiilor Băcăuane’’ şi ’’CU elevi, PENTRU elevi – renovarea sălilor de clasă’’.  

                În perioada 7-11 aprilie a.c., a fost desfăşurată prima activitate a proiectului, ’’Pentru TERRA, pentru NOI – Cursuri de Eficienţă Energetică şi Educaţie Financiară’’, în cadrul căreia au fost ţinute 3 cursuri, al căror subiect abordat este menţionat mai sus, la Şcoala Gimnazială ’’Ştefan Luchian’’ Moineşti şi Liceul Teoretic ’’Spiru Haret’’ Moineşti. Activitatea s-a adresat unui număr de 72 de elevi  cu vârstele cuprinse între 13-18 ani.

În data de 25 aprilie, a avut loc activitatea pe parcursul căreia au fost achiziţionate rechizite şcolare pentru realizarea unor pachete destinate elevilor cu rezultate remarcabile la învăţătură şi cu o situaţie financiară precară, care nu le permite achiziţionarea acestora.

Activitatea următoare, Gala Donaţiilor Băcăuane, a avut loc în data de 9 mai a.c. în Sala Teatrului a Palatului Copiilor Bacău. În cadrul acestei activităţi au fost  oferite 9 pachete cu rechizite şcolare din totalul de 10, cel de-al 10-lea fiind oferit unor copii aflaţi în situaţii de risc, elevi ai Şcolii Gimnaziale cu Clasele I-VIII Stăneşti, com. Măgireşti.

Ultima activitate a acestui proiect, ’’CU elevi, PENTRU elevi – renovarea sălilor de clasă’’, este desfăşurată începând cu data de 8 mai şi până în prezent. În cadrul acestei activităţi a fost renovată o sală de clasă din Liceul Teoretic ’’Spiru Haret’’ Moineşti şi două săli de clasă din Colegiul Naţional ’’Gheorghe Vrânceanu’’ Bacău şi Colegiul Tehnic ’’Dumitru Mangeron’’ Bacău fiind încă în desfăşurare. Instituţiile şcolare ce beneficiază de renovarea unei săli de clasă au fost alese în baza unui formular.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web