Marșul bicicletelor in Bacau

unnamed22Sâmbătă, 17 mai 2014, grupul de inițiativă Băcăuanii vor piste pentru biciclete și Fundația de Sprijin Comunitar organizează Marșul bicicletelor, o activitate înscrisă în calendarul Săptămânii Naționale a Voluntariatului (12-18 mai).

            Bicicliștii băcăuani de toate vârstele sunt invitați să se alăture marșului începând cu ora 12:00, când coloana va pleca de la “Ciupercuțe” (Policlinica Veche) pe traseul Parcul Cancicov – Statuia lui Ștefan cel Mare – Parcul Gherăiești.
Scopul acțiunii constă nu doar în promovarea beneficiilor mersului pe bicicletă în rândul băcăuanilor, ci și în a arăta autorităților locale că în municipiul Bacău există mulți cetățeni care obișnuiesc să pedaleze până la serviciu sau de agrement și care au nevoie de piste pentru biciclete.

            Și-au anunțat prezența și susținerea mai multe organizații non-guvernamentale băcăuane, printre care Clubul ciclistic ProBike, Surh The Earth Project (STEP), Consiliul Județean al Elevilor, LEO Alpha Young&Smart Club, Interact Club, Asociația Ingenious Drama și Divanul AdBlog.

            “Băcăuanii vor piste pentru biciclete” este o inițiativă de lobby și advocacy prin care bicicliștii băcăuani încearcă să convingă Primăria să realizeze piste pentru biciclete în municipiul Bacău. Acestea ar crește siguranța pietonilor și a șoferilor, ar reduce numărul de accidente rutiere, ar încuraja băcăuanii să facă sport și, nu în ultimul rând, ar reduce poluarea. Până în momentul de față, cauza se bucură de suportul a peste 1.400 de susținători pe rețeaua de socializare Facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web