Noaptea Muzeelor

10286891_236514733215704_6050630487795566555_oNoaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a zecea ediţie. Evenimentul este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești. 

Proiectul “Noaptea Muzeelor 2014. Aceeași noapte, scenarii diferite”, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, îmbogățește în acest an evenimentul prin promovarea a trei circuite pentru public între muzeele din București, Cluj şi Timişoara.

In judetul Bacau vor participa :

Bacău
Casa Memorială „Nicu Enea” – Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”
Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” (sediul central)
Galeriile „Alfa” – Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”
Muzeul de Ştiinţele Naturii – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”
Observatorul Astronomic „Victor Anestin” – Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”
Casa Memoriala „George Bacovia”

Onești
Muzeul Municipal de Istorie Onești

 

Sursa: www.noapteamuzeelor.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free WordPress Themes | Thanks to WordPress news theme, WordPress magazine theme and Premium WordPress Themes
FIB
Certificat Web